avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit prima casa

Buna ziua,
Am solicitat la banca creditul pentru prima casa,mi-a spus ca ma incadrez la salariu, mi-a cerut anumite documente, apoi mi-a spus sa caut locuinta pentru a putea merge mai departe la pasii care trebuiau urmati pentru a obtine creditul. Am intrebat daca sunt conditii impuse de banca in privinta locuintei, referitor la anul constructiei, si mi s-a spus ca nu. Am gasit locuinta, am facut antecontractul cu proprietarul, i-am dat avansul de 5% care se cerea pentru creditul respectiv, apoi am dus la banca documentele necesare,am facut raportul de evaluare cu un evaluator al bancii, care mi-a spus ca totul este OK, sa stau linistita ca banca imi acorda suma ceruta. Apoi s-a trimis dosarul la fondul de garantare, care ne-a respins cererea de credit pe motiv ca blocul este incadrat in categorii de urgente conform normativului P100-92 neincadrate in clasa de risc seismic corespunzatoare, conform capitolului 11 si 12. Doresc sa-mi spuneti cine este de vina in acest caz: Banca ca nu ne-a spus ca blocul nu trebuie sa fie vechi? Agentia ca nu ne-a anuntat inainte de a face demersurile ca blocul este incadrat la risc seismic? Evaluatorul care ne-a spus ca totul este Ok, dupa ce a evaluat locuinta?
Pot sa-mi mai recuperez avansul de 5% care l-am dat inainte, banii de la evaluator, avansul care l-am dat la agentie, banii care i-am dat la notar pentru antecontract?
Va rog ajutati-ma cu un raspuns, sa stiu cine este de vina si pe cine as putea da in judecata pentru a-mi recupera banii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nickyta , utilizator 00:56, 8 Ianuarie 2011
Va rog, ma puteti ajuta cu un raspuns?
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit imobiliar - viciu ascuns c_andrei25 c_andrei25 Buna ziua In luna iulie 2011, am cumparat printr-un credit Prima Casa, un apartament intr-un bloc despre care am descoperit dovezi ca este cu risc seismic, ... (vezi toată discuția)
Credit imobiliar-bloc categoria de urgenta u1 c_andrei25 c_andrei25 In urma cu 10 luni, am cumparat prin Prima Casa, un apartament intr-un bloc despre care de curand am aflat de la administratorul asociatiei de propietari, a ... (vezi toată discuția)
Asigurarea locuintelor cu risc seismic miulian miulian Am incercat sa ma informez de pe net, dar informatiile sunt contradictorii; apartamentele din blocuri cu Urgenta 1 sau Risc 1 ( sunt 2 lucruri distincte ! ) ... (vezi toată discuția)