Salut, am nevoie de ajutor cat priveste problema mea:
Am dat cuiva o masina pe care o am in leasing pe societate. Am facut un act de mana care specifica ce are fiecare de facut in urma tranzactiei. Problema este ca omul o cam lalaieste, ba nu are balanta la zi, ba inchde telefonul....
Ce pot face in cazul in care nu mai face asta actele? Mentionez ca nu sunt administratorul firmei. Pot recupera masina?
Buna ziua !
Ce inseamna am dat ? Ce tip de act ati incheiat? De imprumut, de subanchiriere, ca de vanzare- cumparare nu aveati voie, proprietar fiind locatorul/finantatorul. De asemeni este important de stiut ce ati stipulat in actul incheiat. Trebuie sa stiti ca in astfel de conditii, locatorul proprietar poate cere rezilierea contractului cu solicitare de daune.
In ultima instanta singura solutie este... instanta de judecata sau sesizarea politiei daca nu va restituie autoturismul.. Avand in vedere ca aveti incheiat un act intre dumneavoastra si persoana de care faceti vorbire este cazul sa o avertizati in acest sens. Daca in contractul de leasing incheiat exista prevazuta obligatia din partea utilizatorului( adica a dumneavoastra) de a nu incheia un contract de sublocatie privind bunul incredintat, fara acordul locatorului, atunci v- ati asumat un risc si mai mare.
In concluzie, fara a vedea actul incheiat cu persoana respectiva si contractul de leasing incheiat, raspunsul nu poate fi decat satisfacator.
Daca aveti probleme in coninuare cu restituirea , consider ca trebuie luat legatura cu un avocat caruia sa- i prezentati actele si situatia in amanunt.
Am facut un proces verbal de predare a masinii. mentionez ca nu sunt eu utilizatorul masinii, acesta fiind o societate cu care nu am nici o legatura juridica. Procesul verbal nici nu cred ca este valabil. Eu cu societatea care mi-a facut leasingul(utilizatorul din contract) am doar o intelegere amicala. In procesul verbal scrie ca dl. care a luat masina se obliga sa preia leasingul intre 03.01.2011 si 20.01.2011.
Preluare leasing
marius22
am convenit la preluarea leasingului unei alte persoane fizice fara schimbarea contractului de imprumut(leasing). cum ma pot asigura ca fostul proprietar al ... (vezi toată discuția)