avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum oblig fostii chiasi la plata facturi?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum oblig fostii chiasi la plata facturi?

Am inchiriat apartamentul in iulie 2010. In decembrie 2010 m-au anuntat ca din ianuarie se muta. Dupa ce s-au mutat, au venit facturile la gaz si asociatie pe lunile octombrie, noiembrie si decembrie - in total de 890 RON.

Eu am contract de comodat incheiat cu unul din chiriasi, si in contract e stipulat ca se obliga sa achite cheltuielile.

Cand au plecat mi-au lasat casa descuiata cu cheia pe masa, m-au sunat seara si mi-au spus : v-am lasat cheia.

Acuma nu mai raspund la telefon, ca sa imi dea banii restanti.

Am sunat cu numar ascuns si a raspuns, a zis ca acuma nu are bani, dupa 20 sa ne intalnim.

Eu cum pot sa recuperez banii care sunt pentru plata utilitatilor ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 16:49, 13 Ianuarie 2011
Apelati la un mediator sau prin justitie .
Ma indoiesc de faptul ca veti putea rezolva prin mediere, atata timp cat nu vor sa-si indeplineasca obligatiile in urma demersurilor facute deja. De aceea va sfatuiesc sa introduceti o actiune in raspundere contractuala in instanta si sa cereti inclusiv plata cheltuielilor de judecata (in care intra toate cheltuielile ocazionate de procedura judiciara, inclusiv onorariul avocatului).
realist, procesul in justitie e singura cale eficienta dea rezolva problema...:yes: poate ar mai fi una, dar e mai putin ortodoxa...angajati niste recuperatori si se rezolva...:confused:
Depuneti la judecatoria competenta actiune civila in pretentii,in care solicitati ca acestri chiriasi sa va plateasca aceste sume,dovedite prin facturile emise.Veti plati 3% din datoria pe care au sa va o plateasca,taxa de timbru.
plush2402 a scris:

Am inchiriat apartamentul in iulie 2010. In decembrie 2010 m-au anuntat ca din ianuarie se muta. Dupa ce s-au mutat, au venit facturile la gaz si asociatie pe lunile octombrie, noiembrie si decembrie - in total de 890 RON.

Eu am contract de comodat incheiat cu unul din chiriasi, si in contract e stipulat ca se obliga sa achite cheltuielile.

Cand au plecat mi-au lasat casa descuiata cu cheia pe masa, m-au sunat seara si mi-au spus : v-am lasat cheia.

Acuma nu mai raspund la telefon, ca sa imi dea banii restanti.

Am sunat cu numar ascuns si a raspuns, a zis ca acuma nu are bani, dupa 20 sa ne intalnim.

Eu cum pot sa recuperez banii care sunt pentru plata utilitatilor ?

Multumesc

Toate sfaturile colegelor/colegilor sunt obiective insa...luati in calcul eligibilitatea recuperarii debitului si a cheltuielilor de judecata de la fostul comodatar deoarece, posibil, ca pana sa ajungeti sa executati hotararea judecatoreasca, acestia sa nu aiba/mai aiba nici un fel de bunuri (includem la bunuri si salariul...).

Alte discuții în legătură

Probleme cu chiriasii vankina vankina Buna ziua! Am o problema cu un chirias care are contract pana la sfarsitul anului 2009. In momentul acesta nu are chiria si unele facturi platite la zi (in ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta + cheltuieli de judecata ardeleanion ardeleanion Buna seara. Prezentare caz : srl depune initial plangere la politie pentru neplata factura. Plangerea (va) ajunge la Parchet. Intre timp, se actioneaza in ... (vezi toată discuția)
Cerere cedare apartament janinasalvastru janinasalvastru Am si eu o intrebare: sunt administrator la o asociatie si am dat un chirias in judecata pentru neplata intretinerii, l.am castigat iar el a hotarat sa cedeze ... (vezi toată discuția)