avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere cedare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere cedare apartament

Am si eu o intrebare: sunt administrator la o asociatie si am dat un chirias in judecata pentru neplata intretinerii, l.am castigat iar el a hotarat sa cedeze apartamentul fondului locativ de stat deoarece nu poate plati toate datoriile.am luat legatura cu persoana care se ocupa de aceste apartamente iar ea imi zice ca nu o intereseaza ca, chiriasul pleaca si lasa datorii la asociatie, pe ea nu o intereseaza decat sa aduca un alt chirias ca sa poata incasa chiria, ca fac ei datorii la asociatie nu poate impune sa achite unu altuia cheltuielile lasate.ce pot face eu ca sa impiedic aceasta cedare de apartament decat dupa ce datoriile mi sunt chiatate la zi?multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 16:28, 20 Noiembrie 2013
Puteti solicita recuperarea debitului prin demararea procedurii de executare silita asupra bunurilor in evidenta chiriasului
Dar apartamentele astea nu au nicio restrictie de dare cu chirie, in sensul ca doi ani este la un chirias care face adtorii, il cedeaza altuia care sta si el cativa ani si face si el alte datorii, iar eu ca adminitrator dau niste bani pentru actionarea lui in instanta si ma las pagubasa sa daca ar avea ceva bunuri proprirtate s-ar stabili dar ei sunt cazuri sociale si nu are nimeni ce sa le faca.ma gandeam ca poate nu il poate ceda la cerere decat dupa achitarea tuturor datoriilor.ce legi...asa se spune ca nu fac nimic presedinti de asociatii pentry recuperarea restantelor si cand se vrea sa se recupereze ne trezim cu tot felul de portite lasate..
Asociatia trebuie sa dea in judecata pe proprietar, nu pe chirias.
De aceea proprietarul v-a raspuns astfel.
Puteti solicita recuperarea debitului prin demararea procedurii de executare silita asupra bunurilor in evidenta chiriasului

Ce treaba are asociatia cu un chirias, iar raspundeti sa va aflati in treaba???
Poate cel mult sa il scuture de praf pe chirias, ce legatura exista intre asociatia de PROPRIETARI cu Dorel care sapa santuri in reclama??

Nu aveti nici o treaba cu cei care stau in apartamentele inchiriate, dumneavoastra cereti banii pentru cheltuielile de intretinere proprietarilor, dati in judecata proprietarii nu chiriasii, si cand taiati chitanta tot pe numele proprietarului taiati, pe chiriasi ii treceti doar in cartea de imobil.
Dati in judecata proprietarii si astfel vor fi nevoiti sa plateasca, iar apoi proprietarii se vor indrepta pentru a recupera banii impotriva chiriasilor ...

Alte discuții în legătură

Datorii primarie (proprietar apartamente) catre asociatie CristiGanea CristiGanea Buna ! Problema este in felul urmator:In 2008 au fost evacuati 2 familii din locuinta de catre primarie,primaria fiind proprietarul apartamentelor,aceste ... (vezi toată discuția)
Fostul chirias are datorii mari la intretinere cosavocatnet cosavocatnet Buna seara! Problema mea este urmatoarea: Sunt pe cale sa inchiriez un apartament de la stat (mi-a fost deja repartizat), apartament pe care intentionez sa il ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului ce inchiriaza apartamentul. legal23 legal23 Detin un apartament pe care l-am inchiriat ptr o suma modica unei rude care trecea printr-un moment mai greu in lupta cu viata.Nu exista un contract de ... (vezi toată discuția)