avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere cedare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere cedare apartament

Am si eu o intrebare: sunt administrator la o asociatie si am dat un chirias in judecata pentru neplata intretinerii, l.am castigat iar el a hotarat sa cedeze apartamentul fondului locativ de stat deoarece nu poate plati toate datoriile.am luat legatura cu persoana care se ocupa de aceste apartamente iar ea imi zice ca nu o intereseaza ca, chiriasul pleaca si lasa datorii la asociatie, pe ea nu o intereseaza decat sa aduca un alt chirias ca sa poata incasa chiria, ca fac ei datorii la asociatie nu poate impune sa achite unu altuia cheltuielile lasate.ce pot face eu ca sa impiedic aceasta cedare de apartament decat dupa ce datoriile mi sunt chiatate la zi?multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 16:28, 20 Noiembrie 2013
Administratora are hotarare judecatoreasca pe care trebuie sa o puna in executare. Sigur a chemat in instanta proprietarul, care la randul sau a chemat in garantie chiriasul, hotarandu-se ca acesta trebuie sa plateasca ceea ce a consumat pe acolo.Deci de la chirias trebuie sa recupereze datoria, daca nu poate scoate nimic este altceva, in viata trebuie sa mai si pierzi.
Chiriasul dvs. poate sa cedeze apartamentul cui vrea, poate sa se mute in Azore daca vrea. Faza este ca nu stiu cum ati reusit sa-l actionati in instanta pe chirias. Judecatoria trebuia sa va ceara actul de proprietate. Ma rog, poate v-a cerut actul de inchiriere - o sa trebuiasca sa ne raspundeti. Acum, daca aveti o hotarare definitiva si irevocabila pe numele chiriasului care pus in fata faptului implinit, da bir cu fugitii si se muta in insulele Azore, aveti la dispozitie institutia executorului judecatoresc. Trebuie sa-i explicati cetateanului acest aspect, ca cheltuielile se vor mari si daca asa doreste, asa se va implini. Deci, abordati un executor judecatoresc, achitati ce trebuie pe-acolo si apoi nu va mai intereseaza, omul va trebui sa va recupereze debitul de la chirias.
In alta ordine de idei - am mai spus si am sa repet, poate impreuna reusim sa urnim niste institutii ale statului. Deci statul (eu, dvs., noi toti) are case pe care le inchiriaza prin Consiliile Locale - reprezentantii statului in teritoriu. Ei, aceste institutii nu-si fac treaba pentru care sunt platiti tot de noi si dau raspunsuri de genul celui aratat :

...iar ea imi zice ca nu o intereseaza ca, chiriasul pleaca si lasa datorii la asociatie, pe ea nu o intereseaza decat sa aduca un alt chirias ca sa poata incasa chiria, ca fac ei datorii la asociatie nu poate impune sa achite unu altuia cheltuielile lasate.

Pai de ce sa nu o intereseze frate? Ce este ea acolo si care-i sunt atributiile? A mers "pe teren" sa vada ce si cum? Dar as. locatari a semnalat CL, din timp despre debitele acumulate de chiriasi, pentru a nu se ajunge in instanta (atentie, corespondenta scrisa pentru a avea raspunsul)? De ce in contractul de inchiriere cadru nu este prevazuta si o clauza de reziliere in caz de neplata a obligatiilor catre as. locatari?
Vedeti sunt mai multe aspecte care trebuiesc clarificate. Stiu ca locuinte de stat sunt cu miile in toate orasele din tara, numai ca nu sunt administrate corespunzator, astfel ca situatii ca cea prezentata in topic vor fi din ce in ce mai multe.

Situatia este de "ras cu plans", insa asta e realitatea.

In primul rand chiriasul nu stiu de ce vrea sa "cedeze apartamentul", pentru ca nu detine nici un apartament. Poate in schimb sa renunta la dreptul de chirias. Dar nici macar la acest drept nu trebuie sa renunte.

Avand in vedere sentinta instantei, acesta poate sa locuiasca bine mersi in continuare in apartament. Dvs puteti sa cereti executorului sa puna in aplicare setinta insa daca nu are conturi de bani bunuri care pot fi executate, orice demers in in zadar. Daca are venituri se poate pune proprire pe aceste pana se va stinge datoria.

Mi se pare ca ori ati avut un avocat foarte prost, ori ceva e putred acolo. Eu inteleg ca de fapt chiriasul este cel ce trebuie sa plateasca in final pentru ca el a cauzat datoriile, insa proprietarul apartamentului nu se poate spala pe maini de toata situatia.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii primarie (proprietar apartamente) catre asociatie CristiGanea CristiGanea Buna ! Problema este in felul urmator:In 2008 au fost evacuati 2 familii din locuinta de catre primarie,primaria fiind proprietarul apartamentelor,aceste ... (vezi toată discuția)
Fostul chirias are datorii mari la intretinere cosavocatnet cosavocatnet Buna seara! Problema mea este urmatoarea: Sunt pe cale sa inchiriez un apartament de la stat (mi-a fost deja repartizat), apartament pe care intentionez sa il ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului ce inchiriaza apartamentul. legal23 legal23 Detin un apartament pe care l-am inchiriat ptr o suma modica unei rude care trecea printr-un moment mai greu in lupta cu viata.Nu exista un contract de ... (vezi toată discuția)