avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie

Spuneti-mi va rog frumos ce se intampla cu amenzile aplicate de catre Politia Rutiere in cazul in care acestea nu sunt platite? Am un prieten care are o amenda veche de 3 ani si sustine ca s-a prescris amenda respectiva. O fi chiar asa usor sa scapi de o amenda: astepti sa treaca 3 ani dupa care gata... se prescrie?
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 23:10, 27 Martie 2008
Amenzilor nu li se aplica termenul general de prescriptie de 3 ani, acestea se prescriu dupa aproximativ 5 ani (mai exact 4 ani de la incheierea anului in cursul caruia a fost incheiat procesul verbal de contraventie). Prietenul tau probabil se va trezi in ultimele 5-6 luni inainte de prescriere ca primeste titlu executoriu de la AFP si va fi nevoit sa plateasca pentru ca altfel i se va pune poprire pe venituri sau ii vor fi executate silit bunurile pe care le are in proprietate.
Si daca el nu are venituri si de asemenea nu are nici bunuri in proprietate, acest fiind inca student?:-/
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)