avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... noua taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

noua taxa auto

buna ziua, vreau sa ma indrumati si pe mine ce trebuie sa fac pentru ca pur si simplu este iesit din comun, cei de sus isi bat joc de noi pe zi ce trece din ce in ce mai mult. pe data de 19 decembrie am adus o masina in tara, masina fratelui meu mi-a dat-o mie insa nu am facut nici un act de vanzare cumparare ci masina ramane pe numele lui aici in romania. am vorbit cu domnul de la rar si mi-a zis sa ma duc cu masina acolo sa o bage in calculator pentru a beneficia de taxa veche. am fost m-a inregistrat si mi-a facut programare astazi pe 01.06.2011. in acel moment l-am intrebat daca fac acum raru mai beneficiez de taxa veche si mi-a spus ca da, mentionez ca o cunosteam pe persoana respectiva. toate bune si frumoase, am fost azi am facut rar-ul si totusi eram cam suspicios ca o sa am probleme dar am zis ca poate nu. dupa ce am terminat am fost la finante sa ma interesez cati bani trebuie sa pregatesc pentru a plati taxa de inmatriculare si acolo mare soc, nu am cum sa beneficiez de asa ceva si prind taxa noua. in primul este iesit din comun sa dau 2000 si ceva de euro pentru o masina care este de 1000 de ori mai buna decat multe altele care umbla pe strazile noastre si 2 masina a intrat in tara inainte de data de 31 ba chiar mai mult am fost si am scos numere rosii, am fost la rar, dar competentii nostri de legiutori in lege nu au scris nimic de asa ceva decat faptul ca trebuie sa am dovada radierii din tara respectiva sau CMV ceva legat de autorizatia persoanei care a adus masina pe platforma in care sa fie data in care a trecut vama. pur si simplu mi se pare o mare porcarie, dar daca as fi venit cu masina pe roti ce cmv mi-ar fi trebuit? ajutati-ma va rog pentru ca vreau sa ii dau in judecata . spuneti-mi daca am sanse de reusita.
Cel mai recent răspuns: nrtek , utilizator 12:05, 7 Ianuarie 2011
Aveti la dispozitie doua variante: fie achitati taxa si apoi actionati ANAF in judecata pentru restituirea ei, fie deschideti actiune impotriva Institutiei Prefectului prin care sa solicitati inmatricularea autovehiculului fara achitarea taxei de poluare. Dezavantajul in cel de-al doilea caz e ca ramaneti cu masina neinmatriculata pana la solutionarea dosarului. De aceea va recomand prima varianta (pastrati copie dupa decizia de impunere si dupa chitanta de plata a taxei).
am inteles, acum vreau sa va intreb cat ma costa sa actionez in judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare marian 74 marian 74 ma luat o masina mi-a zis ca este euro 4 si cind i-am facut rar a iesit euro 3 si taxa este 9100 ron masina este din 2005 si nu am atiti bani sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)
Ce fel de tara e asta? emil6702 emil6702 Am cumparat un auto adus din afara. I-am facut RAR-ul, ITP-ul, insa la Primarie sunt obligat sa aduc eu vanzatorul pt ca nu s-a inregistrat cu el si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare 2011 m78 m78 buna sunt interesat sa-mi aduc o masina din germaia si cum taxa de poluare 2011 a crescut f mult , as dori sa stiu ce sanse am sa castig un eventual ... (vezi toată discuția)