avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... actionare in instanta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

actionare in instanta

Socrul meu ar fi trebuit sa iasa la pensie la limita de varsta, prin reducerea varstei de pensionare conform grupelor de munca la 4 noiembrie la implinirea varstei de 60 de ani. I-a fost respinsa cererea atunci pe un motiv pueril si i-au zis ca asa au dispozitie sa infraneze cu orice chip orice iesire la pensie (asta din surse neoficiale pe care le avem la CP) si sa dea in judecata. Acum la 3 ianuarie a depus alta cerere de iesire la pensie pt ca cf. noii legi 263 este posibil acest lucru, anticipat. Dar va avea o penalizare mare de aproape 50 % ceea ce nu este nici o afacere.
Intrebarea este urmatoarea: poate sa-i dea in judecata, chiar daca ar accepta aceasta pensie partiala si in momentul cand castiga sa revina la pensia pe care o merita si cu data respectiva?
Cel mai recent răspuns: c.oana , utilizator 18:54, 6 Ianuarie 2011
Dura lex sed lex.
Domnule, o fi legea dura, dar e si proasta. Intrebarea era daca accepta pensia partiala poate sa-i mai dea in judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata penalizare pensie adryanaiulya adryanaiulya Buna ziua, ma numesc Morariu Onorica, sunt la pensie anticipata partial (pensie de asigurari sociale dupa cum se specifica pe decizie), am o vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala - domiciliul in baia mare maruis maruis Buna ziua. Am urmatoarea intrebare legata de Legea Pensiilor: Pentru o persona, de sex feminin, nascuta in 17 decembrie 1955 , care sunt conditiile pentru a ... (vezi toată discuția)
Variante de pensionare linualin linualin Va supun atentiei urmatorul caz: Socrul meu implineste 60 de ani in luna martie 2010, cand doreste sa iasa la pensie din cauza serviciului mult prea ... (vezi toată discuția)