avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dilema
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dilema

Salutare ... Ai mei au divortat de vreo 4-5 ani si nu au facut inca partajul , se poate ca tatal meu sa imi lase mie jumatatea lui ce i se cuvine ?
Are dreptate avlil. Nu se poate face o donatie pe un bun dobandit in timpul casatoriei daca sotii au divortat. Fostii soti trebuie sa faca partajul apoi fiecare poate hotara ce face cu partea lui.
Asa dupa cum am mai spus,ordinea corecta si eficienta trebuie sa fie,partaj si apoi donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral la notariat. MacoveiNiculae MacoveiNiculae Dup ace s-a obtinut certificatul de mostenitor, urmeaza sa se faca partajul succesoral la notariat. Cei trei mostenitori (frati) au cota parte indiviza egala ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament fabiola46 fabiola46 Sunt divortata dar nu am facut partaj.Fiul meu a implinit 18 ani si vrem sa -i donam lui apartamentul.Am inceput cadastrul si de acolo mi s-a spus ca nu este ... (vezi toată discuția)
Procedura succesiune AlexandruGeorge1983 AlexandruGeorge1983 De curand a decedat tatal meu , iar mama vrea sa lase apartamentul pe numele meu. Alti moștenitori nu mai sunt in afara de mine . Ce se intampla la succesiune ... (vezi toată discuția)