avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu social firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu social firma

As dori sa stiu daca sediul social al unei firme poate fii un teren fara construcie ?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 11:23, 7 Ianuarie 2011
Sediul social al unei firme reprezinta in primul rand locul unde se gasesc documentele firmei, adica cel putin un spatiu cu destinatie de birou.
Numai daca achizitionati un magazin din termopane pe care sa-l instalati pe terenul respectiv.
Am declarat in modul acesta un punct de lucru. Binenteles am facut dovada achizitionarii, la care am anexat un inscris de la primarie.
denisas a scris:

Numai daca achizitionati un magazin din termopane pe care sa-l instalati pe terenul respectiv.
Am declarat in modul acesta un punct de lucru. Binenteles am facut dovada achizitionarii, la care am anexat un inscris de la primarie.


Nu faceti confuzia intre sediu social, pe care trebuie sa-l aveti inca de la infiintarea firmei, cu spatiu de birouri, si punct de lucru, pe care-l poti deschide ulterior.
Intrebarea era despre sediu social.
Colegul procmarci are dreptate.
Pentru sediu social nivelul de exigenta este mai ridicat si este normal sa fie asa.
Amplasarea unei constructii cu caracter provizoriu, cum ar fi un chiosc de termopan, nu este suficienta si, in general, nu este acceptata o astfel de variata pentru stabilirea sediului social.
Lucrurile stau cu totul altfel pentru un punct de lucru.
Mda, depinde. Lucrul acesta am reusit sa-l fac in Giurgiu, ulterior societatea si-a mutat sediul social la acel punct de lucru (am facut lucrul acesta personal pentru cineva din familie). Este vorba de un teren intravilan cu numar postal, iar constructia din termopan este destul de mare compartimentata in 2 incaperi etc.

Recunosc ca am avut ceva emotii, dar nu am intampinat probleme, imi amintesc ca mi-au cerut un inscris de la Primarie din care sa reiasa ca acea constructie este amplasata pe terenul respectiv (nu imi amintesc exact, se intampla acum 2 ani).

O alta solutie ar fi sa va stabiliti sediul social la sediului unui avocat (cel mult 1 an) si sa declarati punctul de lucru asa cum am aratat anterior

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma la bloc sau locuinta? papadiouf papadiouf Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca se poate ca int-un apartament sa existe sediu de firma (chiosc)si isi desfasoara activitatea ,dar in acelasi timp si ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru comert cu termopan si altele plummy plummy Trebuie sa deschid o societate comerciala care urmeaza sa faca comert cu ridicata (numai pe facturi, cu persoane juridice) cu materiale de constructii, in ... (vezi toată discuția)
Deschidere sediu secundar(punct de lucru) george constantin george constantin Buna ziua, Sunt detinatorul unui teren unde as dori sa amplasez un chiosc, o casuta de genul celor amplasate in zona Unirii.Sediul social al firmei este ... (vezi toată discuția)