avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firma la bloc sau locuinta?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firma la bloc sau locuinta?

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca se poate ca int-un apartament sa existe sediu de firma (chiosc)si isi desfasoara activitatea ,dar in acelasi timp si locuieste (6pers./apartament de 2 camere)??

multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:04, 24 Iulie 2013
Eu zic ca se poate. La ORC se accepta o firma pe camera. Puteti sa nu va dati acordul daca asta intrebati, dar se va obtine in instanta daca nu aveti motiv sa nu va dati acordul. Motiv nu poate fi ca va fi zgomot. Ca nu stiti daca va fi sau nu.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Va puteti alege sediul social al firmei intr-un apartament(sau o camera din apartament), de asemenea va este necesar si acordul vecinilor/asociatiei de proporietari in momentul in care veti merge pentru inregistrare la ONRC. Ulterior veti infiinta un punct de lucru unde sa va desfasurati activitatea propriu-zisa.
Succes!
punctul de lucru poate fi in acelasi apartament?!sau camera cu sediul firmei?!
Da, poate fi!
Daca la parterul blocului (apartament) veti avea chioscul, atunci veti declara de la infiintare sediul cu activitate; nu mai e nevoie sa mergeti ulterior pentru infiintarea punctului de lucru.

Alte discuții în legătură

Unde trebuie sa merg pt acte firma? nikki81 nikki81 BUNA SEARA, Am si eu o dilema. Vreau sa imi infiintez o firma intr-un oras, dar eu am domiciliul in alta localitate in CI. Trebuie sa merg in orasul in care ... (vezi toată discuția)
Declaratie la fisc pentru cladiri în cazul în care am o locuinta cu destinatie mixta (în apartament) cu un sediu social de firma tehnoredact tehnoredact Am auzit mai multe pareri diferite privind situatia mea: am o firma,cu sediul social inregistrat intr-un apartament rezidential (destinatie locuinta) ... (vezi toată discuția)
Societate comercialã fãrã punct de lucru sau sediu autorizat Lorien Lorien Bună ziua, am nelămuriri şi aştept păreri la următoarea problemă : un SRL din 2009 are sediu social fără activitate (închiriază o cameră de la ... (vezi toată discuția)