avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutati o mama disperata in privinta dreptului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutati o mama disperata in privinta dreptului copilului meu

de mai multi ani ma judec pt dreptul fetitei mele. in urma cu vreo 3 ani am deschis un proces impotriva fostui sot pt marirea pensiei de intretinere a fetitei mele pt ca era sub minim(65roni).a fost fixata o suma de 1000roni,dar a avut loc un recurs si a ramas la 600roni.de atunci si tot timpul procesului si pana in acest moment nu am primit absolut nimic.dupa 2 luni am depus o plangere la politie pt luarea de masuri,dar nu sa rezolvat nimic,a fost citat,contactat la telefon. apoi dosarul a fost trimis parchetului,dar si de aceasta data fara solutie. dupa foarte mult timp a ajuns la judecatorie,unde s afla si in prezent .vreau sa precizez ca in momentul cand lam dat in judecata pt marire a depus la dosar actele cu domiciliul si veniturile sale(are mai bine de 5 ani de cand este stabilit in strainatate).va rog sa ma ajutati cu un raspuns si cu ce am de facut.va multumesc
Daca dosarul a ajuns in instanta sunteti pe drumul cel bun.
Daca a realizat venituri este pasibil de pedeapsa.
Eu cred ca va incerca sa rezolve problema achitandu-va banii.

avocat Claudiu Lascoschi
nu cred ca puteti face ceva, trebuie sa va inarmati cu rabdare, va fi un proces de luuunga durata si nu puteti sti cum se va finaliza
de atata timp,aproape 3 ani doar cu rabdare mam inarmat,chiar nu pot sa concep ca trebuie sa dureze ani de zile un drept al copilului.va multumesc.
Va referiti ca a fost trimis in judecata penala sau civila?
Eu am inteles ca a fost trimis in judecata de parchet.
a fost trimis in judecata penala,nu civila.va multumesc.

Alte discuții în legătură

Abandon de familie - actiune civila respinsa lolo0112 lolo0112 intr-un proces de abandon de familie pt neplata pensiei de intretinere, m-am constituit parte civila cu suma restanta la pensia de intretinere. prin sentinta, ... (vezi toată discuția)
Apelare la executor judecatoresc, pensie de intretinere ela_mia07 ela_mia07 Buna seara!Pot apela la un executor judecatoresc in cazul in care eu am o hotarare definitiva si irevocabila ptr.plata pensiei alimentare pana in anul 2018,nu ... (vezi toată discuția)
Inchisoarea cu suspendare GMarilena GMarilena Buna ziua.M-am judecat cu fostul sot pt neplata pensiei de intretinere,cu cateva zile in urma acesta a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare.Va ... (vezi toată discuția)