Detin un spatiu pe care l-am inchiriat unui locatar pe o perioada de 5 ani. Locatarul s-a dovedit neserios si nu imi plateste chiria la timp si se comporta ca un stapan al spatiului respectiv. As vrea sa reziliez acest contract, sunt clauze care au fost incalcate. Sunt sigura ca nu accepta cererea de reziliere si ma ameninta cu tot felul de chestii. Cum sa procedez pentru a iesi din acest impas?
Va multumesc pentru raspunsuri. Dar v-as ruga, daca se poate, sa-mi spuneti care sunt etapele care urmeaza in cazul in care nu accepta rezilierea pe cale amiabila.(si este cert ca nu vrea sa paraseasca spatiul).
De asemenea contractul ii permite sa aduca imbunatatiri spatiului fara a putea avea pretentii de la locator. Intrebarea este daca poate solicita totusi despagubiri, si in ce masura instanta de judecata i-ar acorda castig de cauza.
Clauze contractuale incalcate:plata chiriei cu intarziere in mai multe randuri,nu a platit penalitati niciodata, iar garantia a fost retinuta pentru plata chiriei pe o luna si nu a mai fost reinnoita desi a primit notificare.
Mentionez ca am acceptat si incheierea unui act aditional prin care am acceptat reducerea chiriei cu un procent insemnat(pe motiv de criza) tocmai in ideea de a-l ajuta sa isi desfasoare activitatea in continuare.