avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de inchiriere

Detin un spatiu pe care l-am inchiriat unui locatar pe o perioada de 5 ani. Locatarul s-a dovedit neserios si nu imi plateste chiria la timp si se comporta ca un stapan al spatiului respectiv. As vrea sa reziliez acest contract, sunt clauze care au fost incalcate. Sunt sigura ca nu accepta cererea de reziliere si ma ameninta cu tot felul de chestii. Cum sa procedez pentru a iesi din acest impas?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 10:21, 10 Ianuarie 2011
rezolvare ori pe cale amiabila ,ori in instanta pentru reziliere .,
Buna seara !
Reziliati contractul in caz de nerespectare a prevederilor cuprinse in acesta ... Ce prevede contractul incheiat in astfel de situatii ?
Pe langa reziliere, va recomand sa solicitati si evacuarea acestuia.
Va multumesc pentru raspunsuri. Dar v-as ruga, daca se poate, sa-mi spuneti care sunt etapele care urmeaza in cazul in care nu accepta rezilierea pe cale amiabila.(si este cert ca nu vrea sa paraseasca spatiul).
De asemenea contractul ii permite sa aduca imbunatatiri spatiului fara a putea avea pretentii de la locator. Intrebarea este daca poate solicita totusi despagubiri, si in ce masura instanta de judecata i-ar acorda castig de cauza.
Clauze contractuale incalcate:plata chiriei cu intarziere in mai multe randuri,nu a platit penalitati niciodata, iar garantia a fost retinuta pentru plata chiriei pe o luna si nu a mai fost reinnoita desi a primit notificare.
Mentionez ca am acceptat si incheierea unui act aditional prin care am acceptat reducerea chiriei cu un procent insemnat(pe motiv de criza) tocmai in ideea de a-l ajuta sa isi desfasoare activitatea in continuare.
Daca nu reusiti solutionarea litigiului pe cale amiabila urmeaza sa introduceti actiunea la instanta competenta.

Din punctul meu de vedere, instanta trebuie sa tina cont de clauzele contractului, intrucat acesta este legea partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere camelia50 camelia50 Am inchiriat unui baiat un apartament. Doresc sa reziliez contractul de inchiriere pe cale amiabila inainte de termen. Unde sa merg?La administratia financiara ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Contract chirie marinamarilena marinamarilena Buna ziua, sunt administrator al unei firme si am incheiat un contract de chirie spatiu cu o alta firma.Perioada trecuta in contract este de 1 an si expira la ... (vezi toată discuția)