avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract chirie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract chirie

Buna ziua,
sunt administrator al unei firme si am incheiat un contract de chirie spatiu cu o alta firma.Perioada trecuta in contract este de 1 an si expira la decembrie 2009.
In acest moment eu vreau sa reziliez contractul, ptr. ca nu mai merge afacerea.
In contract nu este stipulat ca se poate rezilia contractul mai devreme sau alte clauze de reziere.
Problema este ca firma proprietara a spatiului imi solicita plata chiriei pana la termenul din contract. Este corect/legal ceea ce-mi cere?
daca nu, va rog sa-mi dati niste sfaturi cum sa procedez ptr. a rezilia contractul mai devreme fara sa achit nimic din lunile ulterioare.
va mulumesc anticipat.
EM
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 22:34, 27 August 2009
De principiu ceea ce va cere proprietarul este corect d.p.d.v. legal, pentru ca acest contract este legea partiilor la momentul incheierii dv. ati acceptat aceste clauze deci in concluzie acum trebuie sa le respectati, asta daca nu exista posbilitatea rezilieri unilaterale ........dar trebuie studiat cu atentie contractul
Studiati cu atentie clauzele de incetare a contractului, iar, in cazul in care nu gasiti nimic favorabil Dvs., incercati o convocare in vederea gasirii unei solutii amiabile (eventual cesiune a contractului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract cesiune/inchiriere Crispy Crispy Buna ziua, as avea si eu nevoie de un sfat pt. urmatoarea situatie: Detin un spatiu comercial, inchiriat. Chiriasul (x) a cesionat contractul sau unei alte ... (vezi toată discuția)
In ce coditii imi poate rezilia contractul de inchiriere fr_florentina fr_florentina numele meu este Florentina, am un cotract de inchiriere intre mine ,ca reprezentant a societatii la care sunt administrator si o persoana fizica . obiectul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere monica_paus monica_paus O chestiune cu raspuns greu: eu si sotul meu - cu care sunt in divort - am incheiat un contract de inchiriere (eu si el in calitate de proprietari) cu un SRL ... (vezi toată discuția)