avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cu probleme

In urma decesului tatalui meu a fost facuta dezbaterea succesiunii de catre mama , pentru casa si pamant , acum a decedat si mama si am deschis procedura pentru dezbaterea sucesiunii si nu am gasit pentru casa autorizatia de constructie, iar notarul imi spune ca nu poate merge mai departe. Mentionez ca pana acum am cautat la: arhiva nationala, taxe si impozite, primaria bacau, cadastru . In cazul in care nu se gaseste acel act cum se procedeaza , casa a fost construita in anul 1955.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 22:43, 6 Ianuarie 2011
Poate e bine sa mergeti la notarul care a eliberat certificatul de mostenitor in urma decesului tatalui dv... Acolo ar trebui sa gasiti o copie a actelor de proprietate...

A fost demolata / reconstruita casa mostenita in urma decesului tatalui?!
:angry: Da'ce-i trebuie domnului notar autorizatia de construire a unei case din 1955? Trebuie sa-i duceti de la primarie dovada ca se plateste impozit pe acea casa si ca aceasta exista si este construita inainte de 1990 si cu asta basta. Credeti ca Pelesul are autorizatie de construire? Da' banuiesc ca daca era Pelesul in masa succesorala nu va mai trimitea sa cautati potcoave de cai morti.
Daca e vorba despre o localitatea mai mare trebuie sa fie competenti mai multi notari. Mergeti la altul si gata.
Succesiunea dupa tata este facuta in anul 1985 ,nu stiu ce notar era atunci, iar casa nu a fost nici demolata , nici macar modernizata , este asa cum era in anul 1985
u.b.i.k. a scris:
Daca e vorba despre o localitatea mai mare trebuie sa fie competenti mai multi notari. Mergeti la altul si gata

Nu se poate... Daca au trecut 30 de zile de la deces si mostenitorii nu au ales un notar anume nu pot merge la alt notar - altul decat a fost "numit" de "colegiu"...
Nu reusesc sa inteleg aceasta chestiune, dar asa s-a dovedit in practica....
Si as intreba: cum mai pot alege alt notar?


ella62,
trebuie sa scrie numele notarului care a eliberat certificatul de mostenitor...
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
trope_doi, utilizator
Puteti merge la orice notar doriti dvs - sunt convins ca sunt alti notari care nu cer autorizatia de contructie pentru casa din 1955, cerere absurda.

Alte discuții în legătură

Act succesiune Nica Angela Nica Angela Act succesiune.Buna ziua.An făcut succesiunea după decesul tatălui în anul 1985 fiind patru frați și acum urmează să facem succesiunea după decesul ... (vezi toată discuția)
Supliment certificat moștenitor popcrys77 popcrys77 Bună ziua, în data de 02.08.2001 am dezbătut succesiunea cu sora mea care a renunțat la succesiune pentru masa succesorală de la acel moment, după mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire Nina1 Nina1 Tatal meu a mostenit casa parinteasca. Acum vrea sa o vanda. Actele sunt pe numele parintilor care sunt decedati. Ce acte trebuiesc intocmite pentru a putea ... (vezi toată discuția)