avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cu probleme

In urma decesului tatalui meu a fost facuta dezbaterea succesiunii de catre mama , pentru casa si pamant , acum a decedat si mama si am deschis procedura pentru dezbaterea sucesiunii si nu am gasit pentru casa autorizatia de constructie, iar notarul imi spune ca nu poate merge mai departe. Mentionez ca pana acum am cautat la: arhiva nationala, taxe si impozite, primaria bacau, cadastru . In cazul in care nu se gaseste acel act cum se procedeaza , casa a fost construita in anul 1955.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 22:43, 6 Ianuarie 2011
Dacă e din 1985 e vorba de fostul notariat de stat. Trebuie să existe ștampila și parafa notarului pe certificatul de moștenitor. Vedeți despre cine e vorba. În arhivă dosarul trebuie să aibă anexate și actele de proprietate.

trope_doi, sesizările pentru deschiderea succesiunii le eliberează primăriile care le trimit la camera notarilor și de acolo se repartizează pe birouri notariale. Dacă e înregistrat dosarul în baza sesizării la un anume birou, omul poate merge acolo să solicite declinarea lui către un altul. Altul care are competență teritorială, nu oricare.
Multumesc pentru raspunsuri , o seara placuta tuturor
sd2010 a scris:
Dacă e înregistrat dosarul în baza sesizării la un anume birou, omul poate merge acolo să solicite declinarea lui către un altul.

Multumesc, sd2010… Practica nu mi-a dovedit aceasta, dar… e bine de stiut :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act succesiune Nica Angela Nica Angela Act succesiune.Buna ziua.An făcut succesiunea după decesul tatălui în anul 1985 fiind patru frați și acum urmează să facem succesiunea după decesul ... (vezi toată discuția)
Supliment certificat moștenitor popcrys77 popcrys77 Bună ziua, în data de 02.08.2001 am dezbătut succesiunea cu sora mea care a renunțat la succesiune pentru masa succesorală de la acel moment, după mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire Nina1 Nina1 Tatal meu a mostenit casa parinteasca. Acum vrea sa o vanda. Actele sunt pe numele parintilor care sunt decedati. Ce acte trebuiesc intocmite pentru a putea ... (vezi toată discuția)