avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Supliment certificat moștenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Supliment certificat moștenitor

Bună ziua, în data de 02.08.2001 am dezbătut succesiunea cu sora mea care a renunțat la succesiune pentru masa succesorală de la acel moment, după mama decedată în 02.2001.
În 15.08.2001 am obținut o autorizație de construire pe numele mamei și al meu, casă fiind recepționată și declarată la primărie în 04.2002.
În momentul de față vreau să intabulez casa pentru vânzare, dar la primărie rolul este pe numele mamei si al meu.
Întrebarea mea este următoarea, în condițiile în care sora mea nu are nici-o pretenție la casă dar nu este în țară să poată merge cu mine la un notar, ce documente poate să-mi trimită ca să pot intabula casa numai pe numele meu și să pot face vânzarea acesteia.
Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:47, 28 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Renuntarea la o succesiune este indivizibila. Asta inseamna ca sora dvs a renuntat la tot, nu doar la bunurile pentru care ati dezbatut succesiunea in 2001.
Prin urmare, nu trebuie sa vina.
Doar dvs trebuie sa va adresati aceluiasi birou notarial pentru eliberarea unui supliment la certificatul de mostenitor initial.
Mulțumesc pentru răspuns, am fost la notar și acesta refuza să-mi elibereze un supliment la certificatul de moștenitor pe motiv ca autorizația de construire a casei este emisa după decesul mamei, neînțelegând faptul ca proiectul pentru autorizare a fost făcut în timpul vieții mamei, autorizația eliberând-se ulterior decesului mamei. Ce as putea sa fac pentru clarificarea situației, mulțumesc frumos.

Puteti solicita transferul dosarului la un alt birou notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ... Florina112 Florina112 Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține? Terenul a fost a străbunicii mele, ... (vezi toată discuția)
Retragere din dezbaterea succesiunii userabc1 userabc1 Buna ziua! Bunica din partea mamei a murit in urma cu 3 ani, iar mama in urma cu 2 ani. Rudele din partea mamei doresc sa faca succesiunea acum, pentru ca ... (vezi toată discuția)