avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA

As dori sa-mi deschid un PFA. Am 45 ani, si momentan nu lucrez. Care sint taxele, darile, .... ce trebuie sa le platesc dupa infiintarea PFA-ului , unde / catre cine si la ce data? Multumesc !
cititi pe avocatnet.ro si ce hartii va mai tb., registre, etc, cum le inregistrati la finante
e cea mai simpla forma legala de desfasurare a activitatii

Unde anume , pe avocatnet sa caut? Multumesc f f mult!
adica cautati in forum mesaje despre contabiltatea in partida simpla, a pfa
sau intrebati pur si simplu ce mai doriti sa cunoasteti
Bine spus si de registre, cunosc persoane cu PFA care nici macar nu au stiut ca aceste registre trebuiesc snuruite si inregistrate la finante. Si inca ceva modul de completare al registrului de incasari si plati e dificil facturand suma bruta si incasand suma neta.
Daca gresesc sa ma corectati.
Asa este. Daca sunteti platitor de TVA, in registre se trece valoarea fara TVA.
Buna ziua! Sunt PFA. Am si serviciu cu contract de munca. La finante am dus o hirtie prin care li se comunica faptul ca mi se opreste 10% impozit din comisionul meu brut. In aceste conditii, as dori sa stiu :
1) Care este baza de calcul pt contributia la sanatate ( cei 5,5%)
2) Daca aceasta contrib la sanatate trebuie platita trimestrial sau se poate si anual, avind in vedere ca nu am o cota de impunere prestabilita.
3) ca sa ma inscriu pt a putea plati la casa de sanatate ce doc imi tyrebuie de la finante?
Multumesc!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii,contracte pfa & semnatura electronica Ankora Ankora 1.Ce declaratie se depune si unde in termen de 15 zile de la infiintarea PFA-neplatitor TVA, CAEN 7311, iar apoi care sunt cele obligatorii, unde se depun si ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Pfa infiintat de o luna, nu stiu daca trebuie sa se inscrie la pensii sau nu (venit estimat de 1500 lei/an) ancristida ancristida Buna ziua, v-as fi recunoascatoare daca m-ati putea ajuta cu niste informatii. Cineva si-a facut un pfa acum o luna, inregistrat la Registrul Comertului si ... (vezi toată discuția)