avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Scoala de grefieri-vreau sa ma inscriu!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Scoala de grefieri-vreau sa ma inscriu!!!

Buna ziua.
De vreun an si ceva incerc sa aflu cat mai multe info despre scoala de grefieri, dar mereu ajung la un dead end.
Sunt din Sibiu, am terminat facultatea de drept din 2008 si vreau sa ma inscriu la scoala de grefieri!!
Ceva info am reusit sa gasesc pe sng.ro dar nimeni nu zice cum trebuie sa o procedezi. Am fost la tribunalul din Sb si doamna de la biroul grefierului sef(parca asa scria pe usa!) mi-a zis ca nu stie nimic de asa ceva, sa ma interesez la Bucuresti #-o din nou, capat de drum!
vreau si eu sa stiu cum trebuie sa procedez ca sa ma inscriu la cursuri!!!
Ma poate ajuta cineva? Anybody? :(
Va rog!

Astept un raspuns pe mail-ul meu delia_grovu@yahoo.com.

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters3908 , utilizator 12:47, 7 Ianuarie 2011
Buna ziua !

Este mai simplu decat credeti. Urmariti actualizarile de pe site-ul SNG si veti afla cand are loc examenul (cu 60 zile inainte). Aveti toate detaliile in Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la ªcoala Naţională de Grefieri, aprobat prin Hotărârea nr. 173/2007 (data publicării: 21.12.2009).

Grefiera (fie ea si sef) de la Tribunal are suficiente chestiuni pe cap si nici nu-i intra in atributii sa ofere informatii oricand si despre orice. Mai bine incercati sa aflati unele detalii prin telefon, de la SNG (chiar si la Tribunal - daca aveti rabdare si nu va descurajeaza eventualele raspunsuri - uneori mirate, alteori neprietenoase, de regula ambele).

Urmariti (cel putin saptamanal) cand se publica anuntul de organizare/inscriere la admitere si imediat va pregatiti dosarul cu documente (asa cum apare tot in Regulament). Dupa aceea urmeaza o perioada de agitatie, stres, nesomn si sperante si daca treceti probele - FELICITARI !, veti accede intr-o profesie care va va ajuta sa vedeti si dvs., din interior, starea lucrurilor (adica realitatea :) )

Succes !
Nu este chiar asa de simplu cum spuneti! Eu incerc din martie anul trecut sa ma inscriu si nu am reusit pentru ca nu se stie nimic nou fata de situatia din februarie 2010 cand a fost ultimul examen. Initial mi s-a spus ca se va organiza in septembrie si de atunci ....niciun raspuns! Ultima actualizare pe site-ul lor este din 2007!!!! Dau telefoane peste telefoane si corespondez pe mail cu secretara de la SNG care nici nu stie ce sa mai imi spuna ! Asa ca - rabdare , probabil ca momentan nu mai este cerere de grefieri.......!!!!
[ link extern ]


Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat calendarul estimativ al concursurilor şi examenelor ce vor fi organizate în anul 2011, după cum urmează:

- concurs de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii: ianuarie – februarie 2011;
- concurs de promovare a judecătorilor şi procurorilor în funcţii de execuţie: aprilie – mai 2011;
- concurs sau examen pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor: mai – iunie 2011;
- concurs de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii: august – septembrie 2011;
- concurs de admitere la ªcoala Naţională de Grefieri: septembrie 2011;
- concurs de admitere în magistratură: octombrie – noiembrie 2011;
- concurs sau examen pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor: octombrie – noiembrie 2011;
- examen de capacitate al judecătorilor stagiari şi procurorilor stagiari: noiembrie – decembrie 2011;
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
ContSters3908, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai tine sau nu pentru cei cu vechime vreun concurs de admitere in magistratura in martie? Mysogyn Mysogyn Se mai tine sau nu pentru cei cu vechime vreun concurs de admitere in magistratura in martie? Are cineva un raspuns clar? (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Admitere inm Luoana Mihaela Luoana Mihaela STIE CINEVA CAND SE MAI DA EXAMAN PENTRU INM? (vezi toată discuția)