Buna dimineata. Am deschis o farmacie in decembrie 2010 iar contabila mea imi spune ca pana pe 20 ian pot sa fac o declaratie sau...ceva...nu stiu exact, nu ma pricep astfel incat SRL-ul sa nu mai fie platitor de TVA. Nu mi-a explicat ce avantaje si ce dezavantaje am ca platitor/neplatitor de TVA (poate nu se pricepe:() si intreb si eu aici: cum e mai bine? platitor sau neplatitor? sunt mai multe controale daca sunt platitor? Marfa intra aproape zilnic in farmacie, cu facturi bineinteles, iar eu pun adaos si o vand mai departe doar cu bon fiscal (nu mi-a cerut nimeni factura pana acum).
Multumesc anticipat si va doresc o zi minunata.
ati deschis in decembrie?
firma cand ati infiintat-o? Tot in decembrie?
sa inteleg ca v-ati inregistrat platitor de TVA
la ce cifra de afaceri va asteptati in 2011? Ca o farmacie are ceva rulaj.
Sunt mai multe de discutat. La cum ati prezentat situatia pot sa va raspund simplu ca neplatitor de tva inseamna mai putina munca pt. contabil
:D
nu are legatura ca dati factura sau bon cu inregistrarea ca platitor de TVA, adica factura sau bon puteti da (sau puteti fi obligata de lege) si daca sunteti platitor si daca nu
Multumesc pentru promptitudine.
Firma este infiintata in 2004 pe cand eram student la medicina veterinara si a avut activitatea suspendata pana la 01.11.2010, iar din decembrie am deschis punct de lucru in alt judet cu farmacie veterinara. Sunt inregistrat ca platitor de TVA numai ca eu am fost plecat din tara o perioada si vad ca acum nu mai am o parte din acte: gen certificatul de inreg fiscala ca platitor de TVA. Contabila mea a zis ca trebuie sa-l declar pierdut si mi se elibereaza altul, astfel ca sa pot sa scot acea declaratie pt punct de lucru de la finante pe care s-o depun in judetul unde am punctul de lucru. Cam complicat, nu?
In fine...ea probabil ar vrea sa mai reduca din munca ei, si de aia m-a sfatuit sa renunt la statutul de platitor de TVA.
Dar...rulaj o sa fie ceva anul asta si chiar nu stiu cum sa fac:(
Singurul lucru pe care l-am inteles, cred:( este ca eu daca sunt neplatitor de TVA trebuie sa am un adaos mai mare la marfa pe care o vand, astfel incat sa pot sa acopar TVA si sa am si ceva profit...lucru care mie nu-mi convine pt ca eu o sa fiu cel mai scump de pe piata... Aberez??? Imi cer scuze, dar ma simt ca pestele pe uscat in domeniul asta si nu m-a lamurit nimeni.
O zi buna
cu certificatul de tva are dreptate, il declarati pierdut si va altul
cum am zis mai sus e mai putina munca dar totusi este o facilitate scutirea de tva
aveti de castigat la inceput ca nu sunteti platitor, o sa castigati mai mult din adaos
despre ce rulaj este vb, adica de cat va asteptati sa vindeti
eu am dat primul mesaj ca sa ma edific de cat o sa vindeti ca sa nu reluati apoi inregistrarea ca platitor
eu ma astept la 80.000 de lei vanzari
dar, poate ma repet dar nu inteleg, nefiind platitor de TVA eu trebuie sa pun un adaos mai mare la fiecare produs, nu? asta ma face sa fiu mai scump decat concurenta, care si asa te obliga sa pui un adaos mic, altfel nu mai cumpara nimeni de la tine.
complicat...
atunci faceti scoaterea de la tva
depuneti mai putine hartii
e invers fata de ce ati zis
aveti un avantaj fata de concurenta, la acelasi pret de vanzare cu ei dv. aveti o cota de adaos mai mare
sunteti mai castigat asa
acum ar mai fi cum am zis si multe altele de discutat, de exemplu daca aveati multe achizitii pe societate era castigat pe partea de tva