avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare nir si bon de consum
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare nir si bon de consum

salut, revin cu o intrebare destul de serioasă despre contabilitatea in partida simpla
am o ii, am deschis un contract de prestări servicii cu un srl pt a ii face o lucrare de cateva luni , in care se specifica ca eu trebuie sa cumpar materiale pe numele II, si apoi sa i le montez, practic eu nu le iau in stocul meu ( cred)
intrebare mea este , trebuie sa întocmesc NIR si Bon de consum?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:25, 30 Aprilie 2023
Intocmiti nir si bon de consum și apoi le treceți și în factura. Căci de fapt I le vindeți chiar dacă nu veți pune adaos în nir.


george-neagu a scris:

Intocmiti nir si bon de consum și apoi le treceți și în factura. Căci de fapt I le vindeți chiar dacă nu veți pune adaos în nir.

am inteles, si nir ul il întocmesc cu data diferită? ca nu am cumparat toate materialele in aceeasi zi, practic fac mai multe nir uri?
Da, nir la fiecare factura.


george-neagu a scris:

Da, nir la fiecare factura.

si daca eu sunt neplătitor de tva, dar furnizor de la care am cumparat este plătitor de tva, atunci întocmesc nir cu tva sau nir fara tva?
Veți completa nir-ul asa cum sunteți dumneavoastră, varianta pentru neplatitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon de consum ContSters304123 ContSters304123 Buna ziua, De curand de la contabilitate mi se cere sa fac bon de consum pe orice material iese din magazin. Tin sa mentionez, ca am adaugat pretul cu TVA ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ll UCELA UCELA Am un Intreprindere Individuala - Reparatii Electronice - cu impozit sistem real , contabilitate partida simpla - neplatitor de TVA - Dau facturi ... (vezi toată discuția)
Nir intreprindere individuala aurah aurah va rog sa imi dati un raspuns Buna seara.am o intrebare..Incep cu:am o intreprindere individuala neplatitoare de TVA, prestari servicii(service auto), dar si ... (vezi toată discuția)