avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

BUNA ZIUA.AM SI EU O INTREBARE DACA SE POATE SA MA LAMUREASCA CINEVA.TATA A MURIT ACUM 3 ANI.CASA IN CARE STAM NU A AVUT EL ACTE DE PROPRIETATE ACTU IL ARE TATAL LUI(BUNICUL MEU).EL MAI ARE TREI FRATI.INTREBAREA MEA AR FI:
-CE PARTE ARE MAMA TINAND CONT CA ARE PESTE 30 ANI DE CASATORIE?(SI AU FACUT SI MODIFICARI LA CASA IMPREUNA)
-CE PARTE AVEM NOI
CE PARTE AU FRATIII
MI-A SPUS O SECRETARA DE LA PRIMARIE CA AR FI O LEGE DACA ARE PESTE 30 ANI DE CASATORIE SI CHITANTE LA MATERIALELE CARE AU FACUT RENOVARI AR AVEA DREPTURI DEPLINE MAMA MEA.
MULTUMESC ANTICIPAT.
Inteleg ca nici succesiunea de pe urma bunicului dvs nu a fost dezbatuta. Intreaga masa succesorala ramasa de pe urma defunctuluii dvs. bunic se imparte in mod egal la cei 4 copii avuti- tatal dvs si cei trei frati ai sai. pe cale de consecinta, dvs si mama dvs aveti dreptul de mosteni 25 % din imobil, cat i-ar fi revenit tatalui dvs. Acesti 25% se vor imparti in cote de 1/4 pt mama dvs, si 3/4 pt dvs si eventualii frati ai dvs.
daca vorbim de un imobil, bun comun, adica dobandit in timpul casatoriei, atunci situatie e in felul urmator: mama are 1/2 a parte din acest imobil, iar cealalta 1/2 a parte din imobil este a tatalui, iar din aceasta parte veti avea cotele de mai sus, respectiv mama inca 1/4 a parte si 3/4 a parte se va imparti in mod egal copiilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cea mai buna solutie pentru o impartirea unui apartament. rhad000 rhad000 Buna ziua! Vin cu o problema pe care ma tot framanta zilele astea si vreau sa o rezolv. Este vorba de o mosternire a unui apartament intre bunica mea si de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire ... alinacosmina alinacosmina Buna ziua, Doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire la o mostenire. Este vorba de o casa cu suprafata de 14 ari, mostenirea este de la bunici ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte o casa si pamantul de langa ea inspectorgadget inspectorgadget Bunicu care acum a decedat are 3 copiii pe tata un unchi si o matusa si intrebarea ar fi eu fiind copilul lui tata ce drepat as avea la casa si la panantul ... (vezi toată discuția)