Daca un expert face o expertiza falsa si este sesizat parchetul, procurorul este obligat sa ceara o noua expertiza, mai ales ca expertul recunoaste ca nu a scris ce era de scris ci asa a considerat el ? Deci intrebarea este : Este procurorul obligat sa afle adevarul sau nu ? Iar daca nu a facut-o ce e de facut ?
daca exista o asemenea declaratie a unui expert, depuneti o copie la dosarul cauzei pentru care s-a dispus expertiza si solicitati judecatorului sa dispuna efectuarea unei noi expertize.
daca sunteti inca in cursul urmaririi penale atunci depuneti la dosar o cerere prin care solicitati efectuarea unei noi expertize avind in vedere respectivele declaratii ale primului expert.
Daca va referiti la savarsirea de catre expert a infractiunii de fals si s-a inceput urmarirea penala impotriva acestuia, cereti suspendarea cauzei civile conf. art. 244 alin.1 pct.2 din C.pr.civ. si instanta poate suspenda cauza pana la solutionarea dosarului penal. In situatia in care, urmare cercetarilor se constata ca expertul se face vinovat de savarsirea infr. de fals si exista o hot. de condamnare definitiva in acest sens, repuneti pe rol dosarul civil, in care puteti solicita efectuarea unei alte expertize. Procurorul nu va putea dispune efectuarea unei alte experttize in dosarul dvs. civil.
In conformitate cu disp.art125 c.pr.pen efectuarea unei noi expertize poate fi dispusa atunci cand exista indoieli cu privire la exactitatea concluziilor raportului de expertiza.
Eu insa nu cred ca faptul ,ca a fost introdusa o plangere penala impotriva unui expert este de natura a fi create astfel de indoieili,indiferent de rezultatul cercetarilor.
Cred ca in acest moment ,o astfel de discutie este prematura,macar pana va fi inceputa urmarirea penala impotriva expertului reclamat
pot fi invocate destule motive pentru efectuatrea unei noi expertize - respectiv obiectiuni insa acestea trebuie sustinute concret si trb sa convinga instanta
Expertiza tehnica auto
ujiman
Accident rutier cu victime.
M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala.
A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala expert
ela30
Buna ziua,
Daca instanta a respins obiectiunile formulate de una din parti,aceasta poate face plangere penala impotriva expertului?
Expertul cum se poate ... (vezi toată discuția)