Daca un expert face o expertiza falsa si este sesizat parchetul, procurorul este obligat sa ceara o noua expertiza, mai ales ca expertul recunoaste ca nu a scris ce era de scris ci asa a considerat el ? Deci intrebarea este : Este procurorul obligat sa afle adevarul sau nu ? Iar daca nu a facut-o ce e de facut ?
Legea locuintei si proiectul blocului spun ce s-a construit, adica uscator si spatiu pentru carucioare si biciclete. Expertiza spune altceva. Expertul recunoaste ca nu scria despre luminator , nici in lege, nici in proiectul blocului, ci asa a vrut el. Procurorul, desi legea spunea ce este spatiul, a luat in seama doar expertiza, netinand cont de ce scria in legea locuintei si in proiect. Era sau nu obligat procurorul, avand in vedere ca i s-a pus la dispozitie si legea si proiectul, schema, si mai mult in baza declaratiei expertului, sa ceara o noua expertiza pentru aflarea adevarului ? Daca da, ce e de facut ?
Va multumesc pentru sfaturi !
Aveti dreptul sa formulati obiectiuni la raportul de expertiza,sa solicitati o completare a lucrarii acestuia,in sesnsul invocat cum aveti si dreptul sa solicitati efectuarea unei noi expertize de catre trei experti.
La fel instanta are posibilitatea procedurala sa il citeze pe expert pentru a da lamuriri.
Va multumesc pentru sfaturi. Sunt foarte folositoare. Totusi, daca procurorul nu a vrut sa dispuna expertiza ce trebuie sa fac ? Va multumesc, din nou, anticipat !
Daca s-a pronuntat procurorul prin rezolutie exista posibilitatea formularii unei plangeri in temeiul art.275 c.pr.pen.
Daca dosarul ajunge in instanta si in aceassta situatie,exista posibilitatea formularii unei astfel de probe.
Expertiza tehnica auto
ujiman
Accident rutier cu victime.
M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala.
A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala expert
ela30
Buna ziua,
Daca instanta a respins obiectiunile formulate de una din parti,aceasta poate face plangere penala impotriva expertului?
Expertul cum se poate ... (vezi toată discuția)