avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... expertiza falsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

expertiza falsa

Daca un expert face o expertiza falsa si este sesizat parchetul, procurorul este obligat sa ceara o noua expertiza, mai ales ca expertul recunoaste ca nu a scris ce era de scris ci asa a considerat el ? Deci intrebarea este : Este procurorul obligat sa afle adevarul sau nu ? Iar daca nu a facut-o ce e de facut ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:54, 25 Ianuarie 2011
Legea locuintei si proiectul blocului spun ce s-a construit, adica uscator si spatiu pentru carucioare si biciclete. Expertiza spune altceva. Expertul recunoaste ca nu scria despre luminator , nici in lege, nici in proiectul blocului, ci asa a vrut el. Procurorul, desi legea spunea ce este spatiul, a luat in seama doar expertiza, netinand cont de ce scria in legea locuintei si in proiect. Era sau nu obligat procurorul, avand in vedere ca i s-a pus la dispozitie si legea si proiectul, schema, si mai mult in baza declaratiei expertului, sa ceara o noua expertiza pentru aflarea adevarului ? Daca da, ce e de facut ?
Va multumesc pentru sfaturi !
Aveti dreptul sa formulati obiectiuni la raportul de expertiza,sa solicitati o completare a lucrarii acestuia,in sesnsul invocat cum aveti si dreptul sa solicitati efectuarea unei noi expertize de catre trei experti.
La fel instanta are posibilitatea procedurala sa il citeze pe expert pentru a da lamuriri.
Va multumesc pentru sfaturi. Sunt foarte folositoare. Totusi, daca procurorul nu a vrut sa dispuna expertiza ce trebuie sa fac ? Va multumesc, din nou, anticipat !
Daca s-a pronuntat procurorul prin rezolutie exista posibilitatea formularii unei plangeri in temeiul art.275 c.pr.pen.
Daca dosarul ajunge in instanta si in aceassta situatie,exista posibilitatea formularii unei astfel de probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala expert ela30 ela30 Buna ziua, Daca instanta a respins obiectiunile formulate de una din parti,aceasta poate face plangere penala impotriva expertului? Expertul cum se poate ... (vezi toată discuția)
Prețul unei contraexpertize VIonela VIonela Bună ziua ! Mă constitui parte vătămată într-un proces penal în care tatăl meu a fost lovit mortal de o mașină al cărei șofer nu avea permis și a ... (vezi toată discuția)