avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Primit hotarare judecatoreasca.Ce urmeaza?Putin ajutor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Primit hotarare judecatoreasca.Ce urmeaza?Putin ajutor va rog!

Buna ziua,

Am primit astazi o hotarare judecatoreasca intr-un litigiu pe care l-am avut cu societatea unde am lucrat.Scrie ca ei trebuie sa-mi plateasca contravaloarea unui sal. pentru o concediere cu art.65,CM.
Ce trebuie sa fac eu cu aceasta hotarare,dupa ce trec cele zece zile acordate pt. recurs?
Care sunt pasii de urmat,pana la obtinerea sal compensator prevazut?

Va multumesc din suflet celor care isi fac timp sa ma ajute!!!

Cu consideratie,
Cel mai recent răspuns: ContSters145300 , utilizator 14:24, 7 Ianuarie 2011
Nu trebuie sa asteptati sa treaca termenul de recurs, fiindca hotararile de dreptul muncii sunt executorii imediat dupa fond.

Facti o cerere scrisa si cu nr. de inregistrare catre angajator, sa va plateasca potrivit hot. nr.. , din data de in termen de. .... x (5, 10, 15 zile) in contul .....
Aratati sa ca daca nu vor plati, va veti adresa unui execuotr judecatoresc si vor suporta si cheltuielile de executare,
si ca veti face plangere penala pentru neexecutarea hot. jud.
verificati daca s-a depus recursul apoi legalizati hotarirea. urmatorul pas dupa legalizare este sa incepeti executarea silita (luati legatura cu un executor judecatoresc).
Sunt putin in ceata!!! Asadar,fac cerere catre angajator,acum sau verific daca s-a depus recurs , legalizez hotararea si merg la executor?
Daca au depus recurs,ce fac? Mai fac cerere,mai merg la executor?

Care este varianta corecta?
Ce inseamna legalizarea hotararii? Nu se poate doar cu cerere catre angajator? Chiar trebuie sa merg la executor?

Va rog mult sa ma luminati!!
1. nu trebuie sa asteptati recursul - hotararea se poate executa acum
2. cu hotararea asa cum este, faceti cererea catre angajator cum v-am scris mai sus
3. daca in ciuda cererii dvs. nu va vor plati, nu aveti alta soplutie decat sa apletai la executor si/sau sa faceti plangere penala pentru neexecutarea hotararii judecatoresti.

Articole de lege care va ajuta sunt:
Codul muncii
Articolul 277 - Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
CAPITOLUL II - Competenta materiala si teritoriala
Articolul 284 - (1) Judecarea conflictelor de munca este de competenta instantelor stabilite conform Codului de procedura civila.
Articolul 289 - Hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept.
Multumesc din suflet!!
Asadar nu trebuie sa mai merg la tribunal sa mi se puna stampile sau semnaturi pe aceasta hotarare primita prin posta,pot face direct cererea catre angajator.

Mii de multumiri pentru ajutorul D-voastra!

Cu consideratie,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces castigat - care sunt etapele urmatoare? elfulina elfulina Buna ziua, am castigat un proces pe dreptul muncii, unde instanta a decis ca fostul angajator sa imi plateasca salariile \"majorate, indexate şi ... (vezi toată discuția)
Neexecutarea hotararii judecatoresti piticu1968 piticu1968 Am castigat in instanta drepturi salariale impotriva angajatorului. Am solictat sa execute hotararea judecatoreasca si sa-mi plateasca suma hotarata de ... (vezi toată discuția)
Solutionare conflict de munca carmenba carmenba Am primit solutionarea la procesul intentant angajatorului, in care am cistigat salariile de la data concedierii pina la data hot.judecatoresti si anularea ... (vezi toată discuția)