avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am mare nevoie de un raspuns.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am mare nevoie de un raspuns.

Buna ziua ,
Sunt facturista la o firma unde sunt 2 posturi , dar curand urmeaza sa se desfiinteze unul. Colega mea este in concediul medical de anul trecut din aprilie si inca mai are concediu pana in februarie inclusiv. In locul ei , firma a angajat o alta colega din iulie , initial a avut contract pana in octombrie , dupa care i l-a prelungit pana in decembrie, iar ultima prelungire i-a facut-o pana in iunie 2011. In ultimul contract i s-a adaugat o clauza , care spune ca , contractul ei va suspenda in momentul in care prima colega va veni la munca. Drept urmare conducerea imi spune ca cea care va fi dsponibilizata voi fi eu. Este adevarat? Firma disponibilizeaza un post , dar daca prima colega care este in concediul medical si o are in locul ei pe cea de-a doua colega cu contract pe perioada determinata cu clauza la contract ca " contractul ei expira in momentul revenirii primei colege la munca" , ea nu poate fi disponibilizata? de ce tocmai eu? (adica postul meu). In contractul colectiv de munca la capitolul disponibilizari sunt prevazute criteriile dupa care au loc diponibilizarii , (competente profesionale) , eu am mai multa vechime , mi-am inlocuit intotdeauna colegele cand au plecat in concedii , am fost nominalizata la toate comisiile de inventariere. De ce nu este respectat CCM ?Multumesc.
Pot contesta decizia lor si sa am castig de cauza folosindu-ma de CCM?
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
sobo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 12 Ianuarie 2011
sobo a scris:

.....
Referitor la intrebarea de mai sus postata pe 07.01.2010 , azi am primit notificare prin care mi se aduce la cunostinta desfiintarea postului si perioada de preaviz. Cum trebuie sa fac in aceste conditii? Multumesc.
Si daca de maine intru in concediu medical? Disponibilizarea se face in urma scaderii volumului de munca si a vanzarilor.


Daca intrati in concediu medical perioada de preaviz se suspenda si se va relua inceoand cu prima zi urmataoare celei in care terminati concediu medical.
freeelis a scris:

sobo a scris:

.....
Referitor la intrebarea de mai sus postata pe 07.01.2010 , azi am primit notificare prin care mi se aduce la cunostinta desfiintarea postului si perioada de preaviz. Cum trebuie sa fac in aceste conditii? Multumesc.
Si daca de maine intru in concediu medical? Disponibilizarea se face in urma scaderii volumului de munca si a vanzarilor.


Daca intrati in concediu medical perioada de preaviz se suspenda si se va relua incepand cu prima zi urmatoare celei in care terminati concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am mare nevoie de un raspuns. multumesc. sobo sobo Buna ziua , Sunt facturista la o firma unde sunt 2 posturi , dar curand urmeaza sa se desfiinteze unul. Colega mea este in concediul medical de anul trecut ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari colective de munca sobo sobo Buna ziua , Sunt facturista la o firma unde erau 2 posturi , deoarece urmeaza sa se desfiinteze unul. Colega mea este in concediul medical de anul trecut din ... (vezi toată discuția)
Restructurare si preaviz gagarin gagarin In institutia mea au avut loc reducere de posturi. Din 20 de posturi au ramas 10. Posturi similare cu cel ocupat nu exista. Cei carora li s-au desfiintat ... (vezi toată discuția)