In institutia mea au avut loc reducere de posturi. Din 20 de posturi au ramas 10.
Posturi similare cu cel ocupat nu exista. Cei carora li s-au desfiintat functiile au primit preaviz.
Exista insa in cele 10 posturi ramase 1 post vacant.
Pentru postul vacant 2 dintre noi indeplineam conditiile postului. Unul din noi a fost incadrat preferential pe acest post iar eu am primit preaviz.
Intrebare:
Concediul de odihna obtinut suspenda previzul ? dar concediul medical ?
Pot face ceva daca angajatorul nu a tinut cont de optiunea de a ocupa postul si daca nu stiu cum s-a facut selectia pentru acel post, sau e atributul exclusiv al angajatorului ?
Puteti sa-mi indicati si o baza legala care sa ma ajute.
Ce pot face ?
Termenul de preaviz este suspendat pe perioada acestor concedii.
Daca sunteti incadrat cu CIM atunci reducerea pde posturi umreaza procedura prevazuta de art/. 65 si urm din Codul muncii, insa criterile dupa care se face o asemenea selectie sunt cuupprinse in CCM aplicabil, iar daca nu exista i n regulamentul intern
Citez :
Concediul de odihna obtinut suspenda previzul ? dar concediul medical ?
Concediul de odihna nu suspenda perioada de preaviz , astfel incat acesta poate coincide cu preavizul.
Concediul medical suspenda termenul de preaviz, astfe incat preavizul se va relua incepand cu prima zi urmatoare celei in care inceteaza concediul medical.