avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... post desfiintat, preaviz intarziat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

post desfiintat, preaviz intarziat

Buna ziua, lucrez in cadrul unei companii super cunoscute si am fost anuntati tori angajatii despre reorganizarea societatii si despre desfiintarea posturilor existente. Am fost la interviu, respectiv am dat untest pentru a ocupa un nou post infiintat, in urma carora am fost selectata pe noul post, dar nu sunt de acord cu salariul oferit. Asa ca am renuntat la oferta lor, ca motiv invocand salariul mult prea mic. Azi s-au anuntat posturile vacante ramase. Mentionez ca am primit instiintare precum ca, din 01.05.2016 poesturile noastre se desfiinteaza. Intrebarea mea este cand, legal vorbind, este normal sa primesc previzul de concediere? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:26, 18 Mai 2016
In instiintare trebuie sa se mentioneze si data de cand curge preavizul . In opinia mea, preavizul va incepe sa curga incepand cu ziua urmatoare celei in care vi s-a comunicat desfiintarea postului.

Instiintarea de preaviz nu are o reglementare expresa in Codul Muncii.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura pentru concediere in baza art 65 codul muncii RamonaTache RamonaTache Printr-o decizie a conducerii s-a decis desfiintarea unui post si va trebui emisa decizie de incetare a CIM pentru salariatul care ocupa acel post. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as dori sa aflu daca la o reducere de personal prin concediere individuala, din statul de functii se reduc si posturile vacante? (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv ''desfiintare post'' mnd mnd Buna ziua, Ce prejudicii isi aduce angajatorul daca face mai multe concedieri pe motiv desfiintare post, unele dintre ele fiind consecutive? Intrebarea mea de ... (vezi toată discuția)