avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

In 2005 mai a fost data o sentinta conform careia datorez unui operator de telefonie mobila o suma de bani (420$ debit +76.000.000 Rol penalitati cu cateva sute de mii Rol cheltuieli de judecata). Azi am primit o instiintare(poate se numeste altfel, nu o am la mine sa ma pot uita) de la un executor la care este atasata decizia din 2007 Septembrie al curtii de apel prin care se aplica mentiunea de irevocabila pe sentinta din 2005. In tot timpul asta nu am fost contactat. Intrebarea este pana cand au posibilitatea de a recupera creanta si in ce fel (nu am pe nume imobil, masina, si nu sunt angajat nicaieri).
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2008
margit, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 08:53, 9 Aprilie 2008
margit a scris:

In tot timpul asta nu am fost contactat.

Adica nu ai fost niciodata citat? Si lasi asa...fara sa faci nimic?

Verifica sentinta te rog, cea pronuntata de Tribunal, si copie dispozitivul, sa vad si eu ce a dispus instanta de fond.

Nu cred ca este vorba de citarea in procesul finalizat prin acea hotarare, ci de faptul ca din 2007 si pana in 2008 nu a fost contactat refritor la punerea in executare a celei hotarari.
Exista aici doua certitudini si anume ca este un titlu executoriu adica decizia (irevocabila sau investita) conteaza mai putin termenul curge de la data ultimului act emis ce are rol de titlu executoriu si faptul ca nu detii bunuri ce pot fi executate si nici venituri ce pot fi supuse executarii. In concluzie:,, 3 ani incepand de la data ultimului act - fara achizitie de bunuri pe numele tau si nici angajare cu CIM". Restu' e poezie!
elis a scris:

Nu cred ca este vorba de citarea in procesul finalizat prin acea hotarare, ci de faptul ca din 2007 si pana in 2008 nu a fost contactat refritor la punerea in executare a celei hotarari.

Defapt din 2005 pana acum nu am fost contactat.

Am preluat in 2000 o societate in Constanta (eu nu sunt din Constanta). La scurt timp dupa a fost spart sediul firmei de unde au disparut printre altele toata arhiva societatii. Dupa ce am depus plangere la politie am plecat din Constanta. Dupa ce somatiile de plata al operatorului de telefonie au ramas fara efect (toate au fost trimise la sediul societatii fara ca eu sa aflu) au declansat procedura de faliment (lucru despre care din nou nu am aflat). MI-au fost solicitate actele firmei(pe care le aveam doar partial si culmea , nu era nici urma ca as fi depus plangere la politie). In concluzia lichidatorului figureaza ca nu am colaborat cu ei (desi am trimis tot ce am avut si am raspuns la tot ce m-au intrebat). A urmat sentinta din 2005 care spunea ca prejudiciul cauzat operatorului de telefonie v-a fi recuperat din averea administratorului. De atunci si pana acum nu am mai fost contactat.

Mentionez ca am incercat sa cad la intelegere cu operatorul respectiv, factura era undeva pe la 200$ , eu m-am oferit sa platesc 15.000.000 Rol, dar ei vroiau minim 40 sau 50 mil. in 48h ca sa renunte la procedura de faliment.

Pe scurt asta e.
av.vieru a scris:

Exista aici doua certitudini si anume ca este un titlu executoriu adica decizia (irevocabila sau investita) conteaza mai putin termenul curge de la data ultimului act emis ce are rol de titlu executoriu si faptul ca nu detii bunuri ce pot fi executate si nici venituri ce pot fi supuse executarii. In concluzie:,, 3 ani incepand de la data ultimului act - fara achizitie de bunuri pe numele tau si nici angajare cu CIM". Restu' e poezie!

Mai, totusi...zau asa, un semn de punctuatie, ceva...Esti avocat, ce dracu! Mai citeste si tu odata ce-ai scris: vezi, intelegi ceva?
Ultimul act zici , ha?

@margit:
Deci avem o sentinta pronuntata in procedura falimentului, prin care s-a stabilit raspunderea parsonala a administratorului societatii falite.
Sentinta pronuntata pe fond a fost o sentinta definitiva si executorie.
Conf. prev. art. 12 din Legea nr:85/2006 - (1) Hotărârile judecătorului-sindic sunt definitive şi executorii. Ele pot fi atacate separat cu recurs.

Din punctul meu de vedere, termenul de prescriptie a inceput sa curga de la pronuntarea sentintei Tribunalului.
Singura problema care o ai , (legat de prescriptie), este ca, fiind o creanta fiscala, stabilita prin raspunderea personala, se prescrie in termen de 5 ani. (conf. codului de procedura fiscala).

Acum, ma gandesc ca ar fi mai potrivit pentru tine sa recurezi aceasta sentinta, daca ai motive temeinice sa o faci. Ceri si repunerea in termen , aratand instantei ca ai aflat despre despre toate acestea doar in momentul in care ai fost somat de executor. Iti motivezi in drept cererea conf. prev. art.103 si art.304 (5 Cod proc. civila.
Vezi ca ai doar 15 zile din momentul in care ai luat cunostinta despre toate acestea.
Succes!:)

Alte discuții în legătură

Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)
Punerea in aplicare a hotararii judecatoresti officemvp officemvp Va rog sa-mi spuneti In cazul unei hotararii judecatoresti definitiva si irevocabile in care exista o creanta in sarcina debitorului ( de ex.cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Creante bugetare sca baloisibaloi sca baloisibaloi In anul 2005 se efectuiaza un control de fond in urma caruia se dispune plata unor creante catre bugetul de stat. In urma acestui act de control se emite ... (vezi toată discuția)