av.vieru a scris:
Exista aici doua certitudini si anume ca este un titlu executoriu adica decizia (irevocabila sau investita) conteaza mai putin termenul curge de la data ultimului act emis ce are rol de titlu executoriu si faptul ca nu detii bunuri ce pot fi executate si nici venituri ce pot fi supuse executarii. In concluzie:,, 3 ani incepand de la data ultimului act - fara achizitie de bunuri pe numele tau si nici angajare cu CIM". Restu' e poezie!
Mai, totusi...zau asa, un semn de punctuatie, ceva...Esti avocat, ce dracu! Mai citeste si tu odata ce-ai scris: vezi, intelegi ceva?
Ultimul act zici , ha?
@margit:
Deci avem o sentinta pronuntata in procedura falimentului, prin care s-a stabilit raspunderea parsonala a administratorului societatii falite.
Sentinta pronuntata pe fond a fost o sentinta definitiva si executorie.
Conf. prev. art. 12 din Legea nr:85/2006 -
(1) Hotărârile judecătorului-sindic sunt definitive şi executorii. Ele pot fi atacate separat cu recurs.
Din punctul meu de vedere, termenul de prescriptie a inceput sa curga de la pronuntarea sentintei Tribunalului.
Singura problema care o ai , (legat de prescriptie), este ca, fiind o creanta fiscala, stabilita prin raspunderea personala, se prescrie in termen de 5 ani. (conf. codului de procedura fiscala).
Acum, ma gandesc ca ar fi mai potrivit pentru tine sa recurezi aceasta sentinta, daca ai motive temeinice sa o faci. Ceri si repunerea in termen , aratand instantei ca ai aflat despre despre toate acestea doar in momentul in care ai fost somat de executor. Iti motivezi in drept cererea conf. prev. art.103 si art.304 (5 Cod proc. civila.
Vezi ca ai doar 15 zile din momentul in care ai luat cunostinta despre toate acestea.
Succes!:)