avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

In 2005 mai a fost data o sentinta conform careia datorez unui operator de telefonie mobila o suma de bani (420$ debit +76.000.000 Rol penalitati cu cateva sute de mii Rol cheltuieli de judecata). Azi am primit o instiintare(poate se numeste altfel, nu o am la mine sa ma pot uita) de la un executor la care este atasata decizia din 2007 Septembrie al curtii de apel prin care se aplica mentiunea de irevocabila pe sentinta din 2005. In tot timpul asta nu am fost contactat. Intrebarea este pana cand au posibilitatea de a recupera creanta si in ce fel (nu am pe nume imobil, masina, si nu sunt angajat nicaieri).
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2008
margit, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 08:53, 9 Aprilie 2008
eu-eugen a scris:

Ce prescriptie crezi ca are o hotarare pronuntata de judecatorul sindic de angajare a raspunderii materiale a unui administrator pentru niste creante de natura fiscala ?

Eugen , eu stiu exact ce prev. Legea 85/06..si anume ca:
Art. 142. - (1) Executarea silită împotriva persoanelor prevăzute la art. 138 alin. (1) se efectuează de către executorul judecătoresc, conform Codului de procedură civilă.
Dar daca vb despre creante fiscale, la toti debitorii pe care i-am avut...si pentru care chiar nu am putut face absolut nimic in stabilirea raspunderii personale...s-au deschis dosare de executare silita doar la executorul fiscal.
Deci, termenul de prescriptie este cel instituit de prev. Cpf.
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Scuze, trebuia sa spun ca intrebarea mea nu este in continuarea topic-ului initial, este o situatie asemanatoare.
In conditiile in care executarea se efectueaza de catre executorul judecatoresc, conform Codului de procedura civila, mai arfe importanta daca la origine creanta a fost fiscala? Nu se aplica oare termenul de prescriptie de 3 ani dispus de Codul de procedura civila?
Nu Eugen, fiind vorba despre o ceanta fiscala, chiar nu stiu cum poate ajunge la un executor judecatoresc!
Eugen, toate executarile silite pentru creante fiscale eu le-am avut doar la executorul fiscal.
Deci voi sustine in continuare ca fiind vorba despre o creanta fiscala ne vom raporta la termenele de prescriptie instituite de prev.Cpf.

Eu, daca as fi avocatul debitorului pus in executare silita pentru o creanta fiscala, si caruia i se deschide dosar de executare la un executor judecatoresc, as invoca lipsa de competenta a executorului rap. la prev. Cpf !
Daca ai avut o asemenea situatie..mi-ar place sa imi spui si mie cum ai rezolvat-o!:)

Offtopic:
Cum adica: "Lucrez cu capul. Nu deranjati ? ":D....M-am conformat ieri...;)
Debitorul in cauza incearca sa afle dupa parerea mea cat timp poate fi executat silit. A fost lamurit ca titlul executoriu a fost pus in executare inainte de prescrierea dreptului de a face acest lucru (mai 2005-aprilie 2008= 3 ani fara o luna).
Neavand bunuri urmaribile, executorul va face cateva demersuri si...pe dosar se va asterne praful. Daca timp de 6 luni nu se fac acte de executare in dosar, executarea se va perima, si dvs. ca debitor veti putea cere instantei sa constate acest lucru, in caz ca se va insista cu dosarul executional mai tarziu.
Diana Persa a scris:

executarea se va perima, si dvs. ca debitor veti putea cere instantei sa constate acest lucru, in caz ca se va insista cu dosarul executional mai tarziu.

Odata constatata perimarea, titlul executoriu in cauza isi pierde puterea executorie, implinindu-se si termenul de prescriptie.

Alte discuții în legătură

Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)
Punerea in aplicare a hotararii judecatoresti officemvp officemvp Va rog sa-mi spuneti In cazul unei hotararii judecatoresti definitiva si irevocabile in care exista o creanta in sarcina debitorului ( de ex.cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Creante bugetare sca baloisibaloi sca baloisibaloi In anul 2005 se efectuiaza un control de fond in urma caruia se dispune plata unor creante catre bugetul de stat. In urma acestui act de control se emite ... (vezi toată discuția)