avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare judecatoreasca

Va rog tare mult sa imi spuneti ce trebuie sa contina dosarul petru reabilitarea judecatoreasca si care este instanta competenta?cea acre a emis hotararea de condamnare sau cea care a emis apelul....
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: monalisaalina , utilizator 20:27, 25 Ianuarie 2011
instanta de fond. consultati un avocat ca trebuiesc indeplinite anumite cerinte, si daca nu riscati sa va fie respinsa cererea de reabilitare
competenta este instanta care a pronuntat hotararea de condamnare.
La cererea de reabilitare, trebuie sa atasati sentinta, dovada ca obtineti venituri "legale" (aveti din ce trai), dovada tuturor locurilor de munca ocupate din momentul eliberarii si pana in prezent (eventual copie dupa cartea de munca), cateva recomandari(de la locul de munca, daca locuiti in sat o recomnadare de la primarie.... etc ) orice poate dovedi faptul ca sunteti o persoane de incredere...
de asemenea trebuie solicitata atasarea dosarului de condamnare la dosarul de reabilitare
Competenta in solutionarea cererilor privind reabilitarea judecatoreasca este alternativa, adica poate fi solutionata de oricare dintre cele doua de mai jos:
-instanta care a pronuntat in prima instanta cauza in care s-a pronuntat condamnarea sau,
-instanta corespunzatoare in a carei raza teritoriala domiciliaza condamnatul.
Actele difera in functie de modul de executare al pedepsei-in regim de penitenciar sau cu suspendare conditionata a executarii pedepsei., suspendare sub supraveghere sau executare la locul de munca.
Reveniti cu detalii pentru a primi un raspuns complet.
Plus de asta cererea de reabilitare poate fi introdusa dupa un anumit termen, sens in care nu ati dat nici un fel de detalii., iar o cerere gresit introdusa va face posibila reiterarea unei alte cereri numai dupa un anumit termen prevazut de lege.
Reveniti!
Buna seara,multumesc pt raspuns si am revenit cu detalii,fapta a fost pedepsita in regim de penitenciar,eliberarea avand loc in anul 2003,pers.in cauza fiind condamnata pt talharie la instanda de fond i s-a dat 3 ani dupa apel a scazut pedeapsa la 1 an si ceva pe care i-a si efectuat.
pe langa copie dupa iesirea din penitenciar si recomandarile si martorii pt a face dovada ca a fost un om de buna credinta si ok in aceasta perioada am inteles ca trebuiesc atasate la dosar si dovada platii cheltuielilor judiciare,insa acele documente doveditoare a platii nu mai sunt,administratia financiara nu poate emite o copie a chitantelor..insa daca se ataseaza un cazier fiscal precum ca nu sunt datorii pe numele pers in cauza este ok?cat priveste competenta,se poate depune judecatoria din a carei circumscriptie face parte pers.sau la tribunalul care a emis hotararea de condamnare?
multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Cerere reabilitare judecatoreasca simona799 simona799 Buna ziua! Am si eu o intrebare. In cazul introducerii unei cereri de reabilitare judecatoreasca trebuie sa mentionez in cerere ca doresc sa se 'radieze' ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca-inst.competenta, acte necesare, costuri loredana b loredana b ... meu a primit o condamnare pentru viol si a avut de executat o pedeapsa de doi ani, din 2001 pana in septembrie 2003. As vrea sa stiu care sunt procedurile ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar elizachichi elizachichi Sotul meu a fost condamnat la 1 an si 2 luni inchisoare pentru furt calificat,art.208 al.4,209 lit. a,c,e,g C.P. cu 71,64 C.P. prin S.P. nr..../27.09.1990 a ... (vezi toată discuția)