avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare cazier judiciar

Sotul meu a fost condamnat la 1 an si 2 luni inchisoare pentru furt calificat,art.208 al.4,209 lit. a,c,e,g C.P. cu 71,64 C.P. prin S.P. nr..../27.09.1990 a Jud. Sector 4, def. nerecurare.
Intrebarea mea este,dupa atit de multi ani, dupa executarea pedepsei,ce se poate face pentru a fi reabilitat. Mentionez ca nu are nici un fel de recidiva,nu are nici macar o amenda penala in acesti 20 de ani care au trecut. A solicitat zilele trecute de la sectia de politie de care apartinem un certificat de cazier judiciar fiindu-i necesar la angajare si a avut surpriza neplacuta sa ii apara acest cazier,desi in urma cu cel putin 10 ani,cind a mai solicitat cazierul tot pentru angajare,la acel moment nu mai era inscris in cazierul judiciar.Ce putem face in acest caz? Nu se prescrie dupa atitia ani?
Va rugam , cu respect sa ne lamuriti . Mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 9 Ianuarie 2012
Nu se prescrie.
Trebuie sa isi faca reabilitarea.
Ii poate redacta un avocat cererea dupa ce afla despre ce este vorba.
Daca a avut loc de munca in acesti ani are sanse bune la reabilitare.Dar trebuie dovezi...

avocat Claudiu Lascoschi
actiune in reabilitare judecatoreasca se poate face...
Da, foarte pe scurt asa este, insa este indicat ca cererea de reabilitare sa fie redactata de avocat si anexate dovezile conform legii.

avocat Claudiu Lascoschi
Trebuie sa mai mentionez si faptul ca la sectia de politie a fost intrebat daca are o copie a sentintei definitive. Nu avem asa ceva, cum putem intra in posesia acestui document? Este necesar sa facem o cerere la judecatoria Sector 4?
Da, mergeti acolo si va informati.
Va dura insa ceva timp.

Alte discuții în legătură

Reabilitare judecatoreasca monalisaalina monalisaalina Va rog tare mult sa imi spuneti ce trebuie sa contina dosarul petru reabilitarea judecatoreasca si care este instanta competenta?cea acre a emis hotararea de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare KLINTON KLINTON BUNA ZIUA, AS DORI SA MA ADRESEZ INSTANTEI PT REABILITAREA CAZIERULUI,INTREBAREA MEA ESTE CIT DUREAZA UN ASTFEL DE DEMERS SI CARE SINT ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar s_mari s_mari cum se poate radia din cazier mentiunea efectuarii unei pedepse cu inchisoarea de 2 ani si 8 luni pt infractiunea de vatamare corporala. Se face radierea dupa ... (vezi toată discuția)