avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... REABILITARE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

REABILITARE

BUNA ZIUA,
AS DORI SA MA ADRESEZ INSTANTEI PT REABILITAREA CAZIERULUI,INTREBAREA MEA ESTE CIT DUREAZA UN ASTFEL DE DEMERS SI CARE SINT COSTURILE?MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: KLINTON , utilizator 19:00, 3 Februarie 2012
Nu va costa decat onorariul unui avocat daca dorit asa ceva .. durata exacta a judecarii cererii dvs nu va poate spune nimeni .. intrucat solutionarea depinde de mai multi factori ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
In principiu nu dureaza mult si nu va costa nimic daca nu va angajati un avocat.
Multumesc pt raspuns.As dori sa stiu cui trebuie sa ma adresez pt obtinerea biletului de eliberare din penitenciar si a hotaririi de condamnare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
KLINTON, utilizator
Pt hotararea de condamnare va adresati instantei la care a ramas definitiva.
Oricum, in cererea de reabilitare e suficient sa mentionati nr. de dosar, va fi atasat la dosarul cauzei.
La cerere trebuie sa anexati dovada domiciliului pt toata perioada pana la introducerea cererii, dovada veniturilor ( copie carte de munca), dovada ca ati achitat cheltuielile judiciare.
In caz ca nu s-a indeplinit termenul cu privire la reabilitarea judecatoresca , cererea va fi respinsa .
Totodata, e necesar sa platiti cheltuielile judiciare, intrucat numai in situatie de exceptia instanta de judecata pronunta reabilitatarea , tinand cont de imposibilitatea de plata in care s-a aflat cpndamnatul.



In caz ca s-a implinit termenul de reabilitarea, instanta de judecata va primi un referat de la serviciu de executari penale .

La al doilea termen de judecata se va proceda la administrarea de proba care atesta buna conduita in societate ( un martor va relata aspecte ce tin de obtinerea de venituri , de viata familiala , de comportamentul dumneavoastra retinut in diverse imprejurari ).




Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor londonezul londonezul Buna ziua,ma poate ajuta si pe mine un avocat,as vrea sa fac reabilitare judecatoreasca si nu imi permit sa platesc onorariu la un avocat.doresc sa stiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar elizachichi elizachichi Sotul meu a fost condamnat la 1 an si 2 luni inchisoare pentru furt calificat,art.208 al.4,209 lit. a,c,e,g C.P. cu 71,64 C.P. prin S.P. nr..../27.09.1990 a ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca monalisaalina monalisaalina Va rog tare mult sa imi spuneti ce trebuie sa contina dosarul petru reabilitarea judecatoreasca si care este instanta competenta?cea acre a emis hotararea de ... (vezi toată discuția)