avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

sunt in divort dar stam inca impreuna in aceeasi locuinta dar care este a mea este mostenire de la tatal meu pe numele sotului nu este nimic
as vrea sa fac evacuarea sotului deoarece am doi copii minori unul de 16 si respectiv 2 ani si in fiecare seara este scandal si cuvinte foarte urate,dar sotul spune ca nu il pot evacua ca a contribuit si el la imbunatatirea casei prin credite ,dar avem credite amandoi ce pot sa facin asemenea caz deoarece este foarte greu sa locuiesti amandoi?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 22:27, 8 Ianuarie 2011
Depuneti la judecatoria competenta actiune in evacuare a sotului.Pana la ramanerea definitiva si irevocabila a acestei actiuni ,promovati si ordonanta presedentiala de evacuare.In speta,imobilul respectiv reprezinta bunul dvs.propriu si nu poate fi supus partajului.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
da imi apartine toate sunt pe numele meu dar de exemplu am facut o baie si am introdus canalizare impreuna cu sotul meu el pe aceste lucruri vrea partaj ca leam facut impreuna dar tot este pe numele meu la toate eu sunt titularul
Daca imobilul a fost cumparat in timpul casatoriei situatia este incurcata in ceea ce priveste evacuarea.
Insa, puteti incerca o actiune pe cale de ordonanta presedintiala.

avocat Claudiu Lascoschi
locuinta e numai a dvs, bun propriu. sotul are un drept de creanta pt imbunatatirile facute pe perioada casatoriei, pt care va trebui sa va actioneze in judecata si sa dovedeasca acea contributie. puteti obtine un ordin de evacuare in instanta
prin ce poate dovedi contributia lui la imbunatatirea locuintei?e suficient ca exista credite pe numele lui dar sunt si pe al meu

Alte discuții în legătură

Evacuare cristina_lus cristina_lus Parintii si cu un copil casatorit locuiesc in aceeasi casa. Parintii sunt proprietarii casei. Parintii impreuna cu copilul lor au intentat proces de evacoare ... (vezi toată discuția)
Cum o pot evacua pe cumnata mea din casa parintilor niculina_d niculina_d Buna ziua, povestea este lunga. In casa parintilor mei sta fratele meu impreuna cu cumnata(mentionez ca doar tata mai traieste). Ei s-au casatorit in 1993. ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri in urma divortului mihaela22elena mihaela22elena Buna ziua. Socrii mei sunt casatoriti de 30 de ani, iar de un an de zile nu isi mai vorbesc, el si-a abuzat fizic sotia si copilul in varsta de 27 ani, de mai ... (vezi toată discuția)