avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale act aditional contract de chirie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

act aditional contract de chirie

Buna seara.Va rog sa ma lamuriti cum redactez un act aditional de micsorare a valorii contractului de chirie.Daca se poate mai in detaliu.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 17:42, 7 Ianuarie 2011
Buna ziua !
Cam asa :

ACT ADITIONAL
LA CONTRACTUL DE INCHIRIERE
NR. ........../.....................
INCHEIAT INTRE :
.......................... in calitate de proprietar cu sediul in ..........................., in calitate de proprietar al locuintei situate in ............................ si denumit in continuare locator,
SI
................................................................
legitimata cu cartea de identitate: seria ..................., nr. ................., eliberata de ............. , la data de .........................., in calitate de chirias,
Partile au convenit in baza acordului comun :
Art. .... Capitolul .... din Contractul de Inchiriere cu numarul ......... se modifica prin
completarea lui cu : ”Valoarea pretului de inchiriere va fi de...... lei, incepand cu data de........................... „
Art.2 Capitolul IV din Contractul de Inchiriere cu numarul ......... se modifica prin
completarea lui cu : ” Rezilierea contractului de închiriere înainte de termenul stabilit se face la cererea proprietarului/administratorului legal, atunci când chiriaşul nu si-a indeplinit in termen de 3 luni consecutive obligatiile de plata privind chiria sau intretinerea, proprietarul/administratorul legal avand dreptul ca fara punere in intarziere sau alte formalitati sa considere contractul reziliat de drept si prin simpla notificare sa-l evacueze pe chirias;
Evacuarea chiriaşului se face numai pe baza unei hotărâri judecătoreşti irevocabile şi chiriaşul este obligat sa plătească chiria prevăzută în contract pana la data execuţiei efective a hotărârii de evacuare.”
Art.3. Celelalte prevederi ale contractului raman neschimbate.
Prezentul act aditional a fost incheiat in 2 exemplare cate unul pentru fiecare parte.
LOCATOR LOCATAR

......................................... Nume si Prenume ....................................................
Semnatura________________________
Intocmit________________

Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional prelungire contract chirie mirabela81 mirabela81 Buna seara.Va rog sa ma lamuriti cum redactez un act aditional de prelungire a perioadei contractului de chirie.Daca se poate mai in detaliu. Ulterior mi-am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract dutu daniel dutu daniel Am un spatiu comercial inchiriat,chiriasul nu a mi platit chiria de trei luni de zile si nu mai dau de el.Pana la finele contractului mai sunt doi ani.Cum pot ... (vezi toată discuția)