Buna ziua.In august 2007mama mea a vndut un Titlu de Plasament in urma caruia a obtinut 150 lei.In 2010 a primit o decizie de plata ,de la CNAS,cum ca datoreaza 628 de lei din care 300 contributie datorata si 328 leidobanzi si penalitati.deci i s-a calculat impozit pe un venit de 4615 lei (12 salarii cica),fata de 150 lei, cat a incasat de fapt.si in 2008 si in 2009 a avut nevoie de adeverinta de la finante pt la medicul de familie cum ca nu are datorii pe acolo si acestia i-au eliberat de fiecare data ,spunand ca nu are datorii.in 2010 s-au gandit ca de fapt are de datorat din 2007 impozit la vazarea acelui titlu plus dobanda plus penalitati.
Mentionez ca acea data cand s-a facut vanzarea ea era pensionata.binenteles ca ea nu a stiut cand a vandut ca trebuie sa plateasca impozit la acei banuti.totusi anul acesta avand nevoie de aceeasi adeverinta pt la dr.,a platit cei 300 lei contributie datorata.mai sunt de plata 328 dobanzile si penalitati pentru care este urmarita in continuare.
ce sfaturi ar putea primi?
va multumesc!
Plata cnas
carlatodut
Buna seara,
As avea o intrebare legata de plata contributiilor la CNAS pentru PFA (regim real). Am infiintat acest PFA in noiembrie 2009, si de atunci pana ... (vezi toată discuția)
Despre cass
eleonor
am un pfa din 2004 si nu am platit decat prin 2007 300 ron pentru contributia la asigurarile de sanatate,am fost acum la casa de sanatate si mi s`a calculat ... (vezi toată discuția)