am un pfa din 2004 si nu am platit decat prin 2007 300 ron pentru contributia la asigurarile de sanatate,am fost acum la casa de sanatate si mi s`a calculat contributia +penalitati 3000 ron as vrea sa va intreb daca eu imi inchid activitatea aceasta suma se va prescrie in termen de 5 ani?
Chiar daca inchideti activitatea printr-o simpla notificare adresata dv,. casa poate intrerupope termenul de prescriptie si sa curga un nou termen astfel ca precriptia se va intinde pe o perioada mai mare de 5 ani
Am si eu o intrebare legata de cass. Sotului i-au fost blocate conturile la banci fara a fi instiintat in prealabil,cand a mers sa achite o rata la BCR i s-a zis ca are contul blocat. Asta pentru ca figura cu o datorie de 150 ron la sanatate,a mers la sediul acestora si a dus adevernte de la fisc ca nu a realizat nici un venit in 2006-2010 si adeverinta de salariat sa vada ca de cand e angajat are contributiile platite,plus ca nu are pamant,a facut o declaratie ca nu a realizat venituri din activ independente,au zis ca e o greseala si s-a sters acea datorie. Cand a mers sa ii dea hartiile pt banci pt deblocarea conturilor,doamna de acolo i-a zis ca pentru perioada de cand terminat liceul si pana s-a angajat,adica un an si 4 luni trebuie sa plateasca cass.E posibil asa ceva daca dupa terminarea liceului nu a luat somaj,nu a muncit si plus de asta nu a beneficiat de asistenta medicala?Eu nu inteleg cum sta treaba plus ca nimeni nu ne-a dat mai multe detalii.Va multumesc anticipat!
Nu stie nimeni sa ma ajute?
Eos ksi
Flovyo
In 2013 am contactat un credit pe care nu am putut sa-l platesc iar in 2015 am fost executat silit si mi s-a instituit poprire pe salariu in urma unei decizii ... (vezi toată discuția)