avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare alocatie nou nascut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare alocatie nou nascut

Buna seara.
Stiti cumva care este legea care reglementeaza acordarea alocatiei lunare pentru copiii pana la 2 ani?Am nascut in 10 octombrie, in 22 am depus dosarul la primarie, dar inca nu am primit nici o decizie, nici banii, ba mai mult ,am aflat ca pentru luna in care s-a nascut ,copilul nu primeste alocatie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 20 Ianuarie 2017
Ati fost bine inteles, cred insa ca nu ati citit cu atentie intrebarea mea , care se referea la acordarea ALOCATIEI LUNARE ,aferenta lunii in care s-a nascut copilul.Pana acum s-a acordat, am inteles insa, ca dupa ultimele "NOUTATI MODIFICATE " nu se mai acorda.
Acum cred ca este destul de la obiect raspunsul.
Va multumesc.Cred ca nu ...Revin:
Pentru luna in care s-a nascut(ex.octombrie) copilul meu primeste alocatia lunara?
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
sce76, utilizator
sce76 a scris:

Va multumesc.Cred ca nu ...Revin:
Pentru luna in care s-a nascut(ex.octombrie) copilul meu primeste alocatia lunara?

Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
Va multumesc.Copilul s-a nascut in 10 oct., am depus dosarul in 26 oct..... si inca astept.

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru nou nascut si trusou evel evel Buna ziua. Acum trei ani dupa nastere se dadea de la primarie alocatia pt nou nascut si contravaloare trusou. Ma puteti ajuta sa imi spuneti daca inca se mai ... (vezi toată discuția)
Ajutor de la stat vaidateodor vaidateodor buna.sotia urmeaza sa nasca in cateva zile si nici unu din noi nu am lucrat legal in ultimii doi ani. primim ceva ajutor pentru nastere sau ceva suport ... (vezi toată discuția)
Prima pentru prima sau a doua nastere LacrimioaraLacri LacrimioaraLacri Buna ziua! Am tot auzit de prime care se primesc din partea primariilor la nasterea primului sau celui de-al doilea copil. Eu am nascut in iulie 2012, aprilie ... (vezi toată discuția)