avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită PROCEDURI ...
Discuție deschisă în Executare silită

PROCEDURI ...

VA ROG:
Intr-un DOSAR DE EXECUTARE SILITA a unei PERSOANE JURIDICE ( bineinteles incuviintat ) EXECUTORUL :
- emite somatia in data de 01.
- este pusa la posta in data de 02
- ajunge la persoana juridica in data de 05. cu mentiunea de a se face plata in 1 ZI de la comunicare .
Dupa aproximativ 1 saptamina persoana juridica isi gaseste contul bancar proprit cu data emiterii somatiei , adica 01.
ESTE LEGALA PROCEDURA ?
Ulterior , persoana juridica CONTESTA IN INSTANTA executarea silita si cere si SUSPENDAREA PROVIZORIE A EXECUTARII SILITE prin plata unei cautiuni .
Obtine o SENTINTA favorabila pe care instanta o si comunica persoanei juridice .
Poate persoana juridica sa ridice proprirea pe cont folosind aceasta sentinta ?

VA MULTUMESC!

Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 12:39, 9 Ianuarie 2011
Ce inseamna sentinta favorabila? S-a suspendat executarea? S-au anulat formele de executare?
Daca exista una din aceste solutii depuneti la banca o copie legalizata a sentintei si solicitati deblocarea contului.
Da, s-a suspendat executarea pina la solutionarea actiunii de contestatie la executare silita. Am platit si cautiune. Deci , este suficienta o copie legalizata a sentintei de suspendare a executarii pe care o depun la banca?
Executorul nu are nici un rol in aceasta procedura ?( el a cerut proprirea contului )
Va multumesc mult inca o data !
daca a fost suspendata executtarea pana la judecarea contestatiei , executorul a intrerupt executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita prin poprire karmelika karmelika Ma aflu in contestatie la executare si am obtinut suspendarea executarii silite prin poprire pana la solutionarea contestatiei.Am depus si cautiunea fixata de ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare provizorie sabinna sabinna Impotriva unei firme a inceput executare silita a unei sentinte comerciale executorie dupa prima instanta. Am facut doua cereri de suspendare provizorie a ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita admisa luminutza luminutza In urma unei executari silite, prin care executorul judecatoresc a infiintat poprire asupra drepturilor salariale si a blocat conturile de diponibilitati ... (vezi toată discuția)