avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evitarea \"paternitatii\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evitarea "paternitatii"

In urma cu 8 ani am avut o aventura cu o femeie care acum ma ameninta cu chemarea in instanta pentru efectuarea unui test de paternitate "acuzandu-ma" ca eu as fi tatal copilului ei.(pretinde recunoasterea copilului si platirea unei pensii alimentare) Ce se poate face in astfel de situatii pentru evitarea recunoasterii paternitatii?
Cel mai recent răspuns: jackdaniels , utilizator 22:48, 7 Ianuarie 2011
Aceasta actiune nu este supusa prescriptiei.
jackdaniels a scris:

Din punct de vedere legal care este termenul limita pentru cererea paternitatii?

Nu exista termen limita. Acesta este un drept al copilului care e pe viata (e imprescriptibil).
- de la 0 la 1 an, mama, in nume propriu, poate chema in instanta pe presupusul tata in judecata.
- intre 1 an si 18 ani, mama, in numele copilului, poate chema in judecata presupusul tata al copilului sau.
- dupa 18 ani copilul poate exercita singur acest drept oricand pe parcursul vietii sale.

Va multumesc pentru raspunsuri domnule Andymaurul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de paternitate erish erish Este posibil ca un barbat ce afla ca are un copil, sa o oblige juridic in vreun fel pe mama acestuia sa fie de acord cu un test de paternitate, desi mama nu ... (vezi toată discuția)
Paternitate in relatie de concubinaj atena200092 atena200092 buna. am 27 de ani,sunt insarcinata in 6 luni jumate,viitorul copilas rezultand dintr-o relatie f scurta de concubinaj. tatal a intrerupt orice cale de ... (vezi toată discuția)
Drepturile copiilor din afara casatoriei iva adela iva adela am o fetita de 3 ani care nu e recunoscuta de tatal ei ,nu sunt si nu am fost casatorita cu tatal fetei,fetita este pe numele meu nu am facut testul de ... (vezi toată discuția)