am postat in data de 29.martie subiectul NE-AU PACALIT SI AM SEMNAT ACTUL DE PARTAJ VOLUNTAR, as dori daca se poate un raspuns cat mai concret,in instanta cu un avocat eu si fratele meu putem anula actul de partaj voluntar sau ce am mai putea face ?acum mai putem sa ne cerem dreptul in sume banesti pe cota de 1/8 din cele 2 imobile in instanta . Va rog din suflet sa-mi raspundeti,ce am putea face,noi nu stim absolut nimic despre legi.
Noi intelegem problema dvs. , insa aici nu putem raspunde decat extrem de sumar, intrucat nu avem actele la care faceti referire , pentru a le analiza si a da un raspuns complet.
problema e urmatoarea: la partajul voluntar dvs. ati dat declaratii de renuntare la cota care vi se cuvenea, in favoarea unchilor dvs. Prin urmare, daca nu s-a retinut obligatia acestora sa va dea o suma de bani pentru cota care vi se cuvenea, lupta va fi extrem de dura si nu cu prea multe sanse. In aceasta faza, numai instanta de judecata se poate pronunta, functie de probele care vor fi administrate in cadrul procesului, daca ati fost pacaliti si ati semnat fara sa intelegeti ca ati renuntat la cota dvs. in favoarea fratilor tatei.
Va sfatuiesc sa cautati un avocat, sa ii prezentati toate actele si el va va sfatui ce cale sa urmati.
Fara cunoasterea inscrisurilor si a situatiei de fapt, sfaturile de aici nu sunt decat idei iesite dintr-un joc de-a ghicitul si nu tin loc de consultanta dupa cum leucoplastul nu tine loc de interventie chirurgicala.
In aceasi situatie, ingrata ma aflu si eu, la fel ca ceilalti colegi. Practic, este greu sa dai un sfat privitor la o situatie juridica, necunoscand si neanalizand, inscrisurile care stau la fundamentul acestei situatii de fapt. Trebuie cunoscute mijloacele prin care, celelalte parti implicate in cauzaa ( fratii tatalul dvs) au dobandit cu titlu, cotele ce va reveneau. Daca se va dovedi in instanta, ca unchii dvs, au folosit manopere dolosive, prin care v-au indus in necunostinta, iar fara de care, nu ati fi semnat, atunci, actul este lovit de nulitate.
Este un drum dificil, dar nu imposibil.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Mostenire
dunadaniel
In dec. 2005 mama a renuntat la partea de mostenire ce i se cuvinea din partea tatalui ei in favoarea unchiului (ea a vrut sa renunte doar la casa dar la notar ... (vezi toată discuția)