In dec. 2005 mama a renuntat la partea de mostenire ce i se cuvinea din partea tatalui ei in favoarea unchiului (ea a vrut sa renunte doar la casa dar la notar au pacalit-o si a renuntat si la partea din pamant ce i se cuvenea). Bunicul beneficia de legea stramutarii din Bulgaria iar acum doua saptamani a venit o hotarare prin care spune ca are de primit o suma de bani in valoare de 94000 ron care la data dezbaterii nu se pomenea de ea. Ma interseaza daca mama, mai are vreun drept la aceasta suma.
Răspunsul este la fel de concis ca întrebarea: nu.
Renunţarea este definitivă şi priveşte întreaga moştenire.
Doar dacă poate dovedi că actul de renunţare a fost dat în urma manoperelor dolosive exercitate de celălalt moştenitor sau de către notar (greu de crezut) ar fi putut cere anularea declaraţiei de renunţare. Oricum e tîrziu, a intervenit prescripţia.
Exista deja practica, pentru terenurile retrocedate pe legea 18, in care se acorda un nou termen de 6 luni pentru mostenitori, in cazul in care renuntarea nu a fost expresa. 6 luni de la data cand au luat la cunostinta despre exstenta acelui bun in patrimoniul defunctului. Acelasi temei legal poate fi folosit si aici, daca nu a fost o renuntare expresa.
Mostenire-succesiune
Mihaill
Tata a decedat in anul 2000.Mama traieste ,si suntem 4 frati.NU am dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui meu.Titlul de proprietate pt. terenul pe care ... (vezi toată discuția)