avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... renuntare la recurs
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

renuntare la recurs

Politia rutiera Iasi mi-a intocmit un proces verbal in urma caruia am primit amenda 540 ron si permisul suspendat 3 luni.Am facut contestatie si am primit o decizie prin care mi s-a admis in parte contestatia primind avertisment,insa masura complementara retineri permisului ramane valabila.Am facut recurs in termenul legal,insa as vrea sa renunt la recurs si sa predau permisul cat mai rapid ca sa nu mai lungesc problema.Ce ar trebui sa fac?Vreau sa-l predau cat mai rapid la politie si sa fac cele 3 luni de suspendare.multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:55, 8 Ianuarie 2011
La primul termen de judecata al recursului depuneti cerere prin care precizati ca renuntati la judecarea recursului.
deci pana atunci nu pot face nimic
trebuie sa astept primul termen?
Cerere o puteti face si inainte de termen, dar instanta se va pronunta la cel termen de judecata.
Din punctul meu de vedere nu rezolvati nimic ca si timp prin renuntarea la recursul formulat.
Hotararea va fi irevocabila in cazul renuntarii la calea de atac abia cand se va lua act prin decizia tribunalului de renuntarea la judecata,adica la primul termen de judecata, pana atunci executarea sanctiunilor si masurilor complementare dispuse prin procesul-verbal fiind suspendata.
Asa ca opinia mea este sa nu renuntati la judecata recursului formulat, mai ale ca mai aventi o sansa de anulare in tot a procesului-vebal.;)
Din ce am inteles de la dvs. degeaba fac cerere inainte de termen pt ca la politie tot dupa primul termen al recursului o sa predau permisul adica o sa inceapa sa scurga cele 90 de zile?

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva si irevocabila cataovi cataovi Va rog spunetim ce pot face in situatia in care mi-a fost suspendat permisul pe 17.03.2008 ,in prima faza am facut contestatie,obtinand restituirea ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere contraventionala geo125879 geo125879 Am contestat procesul verbal de suspendare a permisului anul trecut prin depunerea unei plangeri contraventionale si am termen de judecata in 08.02.2013. ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi ridic permisul de conducere dupa perioada de suspendare chiar daca am depus cotestatie? titisor33 titisor33 Sunt din Iasi si lucrez la o firma de distributie de piese auto si pe data de 10 mai la iesirea din orasul Tg. Mures spre Reghin am fost oprit ... (vezi toată discuția)