avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... retragere plangere contraventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

retragere plangere contraventionala

Am contestat procesul verbal de suspendare a permisului anul trecut prin depunerea unei plangeri contraventionale si am termen de judecata in 08.02.2013.
Vreau sa-mi retrag plangerea.
Cum se poate face acest lucru si care sunt pasii atat pentru retragre cat si dupa, pentru a inapoia permisul politiei.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:26, 25 Ianuarie 2013
Va prezentati personal la termenul de judecata si comunicati instantei ca nu mai staruiti in plangerea contraventionala adresata
Instanta urmeaza sa retina si sa consemneze in incheierea de sedinta solicitarea dvs,urmand a dispune solutie in consecinta
Renuntarea la judecata este actul procesual prin care partea isi manifesta vointa de a nu mai continua procesul, retragandu-si cererea.
Aceasta renuntare este reglementata de art 246-247 cod pr. civ, si in noul Cod de procedura civila de articolele 400 si 401.
Pentru aceasta puteti face cerere scrisa sau declaratie orala data in fata instantei.
Hotararea instantei prin care se dispune inchiderea dosarului este supusa recursului.
Dupa ramanerea irevocabila a sentintei prin care s-a constatat renuntarea, veti merge in termen de 15 zile la la serviciul politiei rutiere care va are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.
Renuntarea la judecata se poate formula in scris sau verbal in fata instantei la termenul de judecata.
Instanta va lua act de renuntarea dvs. la judecata printr-o " incheiere" si se va pronunta la termenul fixat , respectiv 08.02.
Incheierea se comunica partilor si este atacabila cu recurs in 15 zile de la comunicare.
Abia dupa expirarea termenului de recurs, veti putea solicita instantei legalizarea incheierii , iar 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a acesteia, veti preda permisul impreuna cu incheierea legalizata la serviciul de politie rutiera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis klaudiu85 klaudiu85 in data de 05.10 vor fi 15 zile de cand permisul imi este retinut.1.daca trimit scrisoarea de contestatia prin curier la judecatorie in data de 04.10 si cer ... (vezi toată discuția)
Comunicare ipj cristian11 cristian11 In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)