avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recuperare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recuperare permis

in data de 05.10 vor fi 15 zile de cand permisul imi este retinut.1.daca trimit scrisoarea de contestatia prin curier la judecatorie in data de 04.10 si cer judecata fara prezenta este ok?
2.de unde imi ridic permisul dupa contestatie de la politia care mi l-a luat sau de la politia de pe raza jud unde locuiesc?
3 nu ar trebui sa scrie pe pv sau pe dovada pe ce perioada se retine permisul ?pt ca mie numai verbal mi=a zis politistul ca e retinut pe 30 zile.
va multumesc daca imi veti raspunde la intrebari
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:40, 20 Ianuarie 2011
1. Puteti trimite contestatia la judecatorie in termenul legal (15 zile de la comuicarea p/v), prin posta cu confirmare de primire. Data depunerii la posta este cea luata in considerare pentru incadrarea in termenul legal. Se poate si prin curier cu pastrarea confirmarii de primire.
2. De la politia din raza domiciliului, la care il va trimite politia care vi l-a ridicat.
3. Pe p.v. trebuie sa fie inscrisa pedeapsa aplicata (art. de lege care o prevede, dar lipsa cuantumului exact al duratei de suspendare, ca pedeapsa complementara, nu constituie motiv de nulitate).
va voi raspunde doar la ultima intrebare la celelalte vi sa- raspuns deja:
Pe procesul verbal nu se specifica decit ca permisul sau certificatul de inmatriculare etc sunt retinute pentru fapta savirsita.
In cazul dvs permisul impreuna cu un referat sut trimise Comisarului sef al inspectoratului judetean de politie de pe raza localitatii dvs de resedinta. In referat politistul care a constatat contraventia propune durata suspendarii dar aceasta durata este DISPUSA de Comisarul sef ,ea putind fi mai mare sau mai mica decit cea propusa de agentul constatator.
In caz ca contestati procesul verbal aveti nevoie de un certificat de grefa de la judecatoria competenta a judeca contestatia ,certificat care impreuna cu o cerere se depune la Inspectoratul Judetean de Politie de pe raza localitatii dvs de domiciliu. In cerere solicitati remiterea permisului pina la pronuntarea instantei prin hotarire definitiva si irevocabila.
Succes!!
Permisul de conducere il veti putea ridica doar pe baza dovezii depunerii plangerii contraventionale la instanta, dovada care presupune eliberarea unui certificat de grefa de catre instanta respectiva astfel ca simpla comunicare cu posta a plangerii nu va ajuta la ridicarea permisului de conducere.
Pentru eliberarea certificatului de grefa este necesar formularea unei cereri presedintelui instantei dupa depunerea plangerii, achitarea unei taxe de timbru de 1.00 leu si a unei taxe de timbru de 0,15 lei sau este necesara completarea unui formular tipizat pe care instanta il pune la dispozitie la depunerea plangerii ( depinde de instanta) iar in baza acestei dovezi veti ridica permisul care va ramane la dvs. pana la solutionarea definitiva si irevocabila a hotararii instantei.
Dupa solutionarea plangerii contraventionale aveti posibilitatea in cazul respingerii plangerii sa promovati calea recursului tot in 15 zile de la comunicarea hotararii instantei de fond.
Plangerea contraventionala este o actiune ca oricare alta astfel ca este necesara administrarea unor probe in dovedirea motivelor invocate ( inscrisuri, martori,etc).;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Judecarea in lipsa dvs. a contestatiei si neadministrarea unor probe nu este in folosul dvs.,
Va recomand sa va prezentati si sa va faceti apararile care trebuie pentru ca simplul fapt al redactarii si investirii uneri instante cu judecarea unei contestatii nu rezolva de la sine problemele.
Interventie moderator Am rugamintea sa nu mai deschideti o noua discutie in legatura cu aceeasi problema. Daca mai aveti intrebari, va rog sa folositi butonul "raspunde" si le postati in acest topic. Multumesc!

Gabriela Pintea

klaudiu85 a scris:
daca am depus contestatie pt recuperarea permisului,iar contestatia am trimis-o prin posta si am cerut judecare in lipsa
1.Pot primi certificatul de grefa tot prin posta sau trebuie sa merg personal dupa el?
2.Intr-o singura zi pot sa-l primesc in caz ca trebuie sa merg personal la judecatorie?
3. Mai sunt si alte cai pentru a obtine cert de grefa ?

Margareta Stanciu a raspuns:
1. trebuie sa mergeti personal cu taxa de timbru de 1 leu = timbru judiciar de 0,15 bani si cerere pt eliberarea certificatului de grefa.
2.teoretic, da, depinde de judecatorie.
3.nu

Alte discuții în legătură

Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi ridic permisul de conducere dupa perioada de suspendare chiar daca am depus cotestatie? titisor33 titisor33 Sunt din Iasi si lucrez la o firma de distributie de piese auto si pe data de 10 mai la iesirea din orasul Tg. Mures spre Reghin am fost oprit ... (vezi toată discuția)
Renuntare plangere contraventionala Andrei2000 Andrei2000 Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri cu privire la urmatoare situatie. Mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile pentru ... (vezi toată discuția)