avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA platitor sau nu de tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

platitor sau nu de tva?

daca o firma importa produse din afara UE., plateste sau nu tva? daca da, acesta poate fi deductibil?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: laura29 , utilizator 00:42, 17 Mai 2008
multumesc pentru raspunsuri.sincer sa spun ca si in acest moment am urechile prinse in acest tva#-o, dar sper sa ma descurc in curand
mirela07 a scris:

multumesc pentru raspunsuri.TVA asta imi da mari batai de cap. ce nu stiu este faptul ca : eu platesc tva la vama,dar in momentul in care eu fac vanzare cu ridicata mai platesc inca o data sau nu, dar in cazul in care as face vanzare cu amanuntul?
Dl. Beldean, va rog daca puteti sa-mi da-ti mai multe amanunte la ceea ce ati spus dvs:"orice TVA platit , se recupereaza din TVA-ul incasat". sa inteleg ca eu il platesc la vama in momentul ridicarii marfii si apoi mi-l recuperez sau il deduc de unde?



Am sa incerc sa te lamuresc eu daca cumva nu e prea tarziu.

Indiferent de unde cumperi marfa, acel tva este pe factura ( ex pretul marfii este de 100 lei + 19 lei tva=119 lei) La randul tau vinzi marfa respectiva preluctata sau nu, cu un adaos comercial si un tva ( daca adaosul tau este de 100% atunci pe marfa vei incasa 100 lei pretul de achizitzie * adosul tau comercial= 200 lei insa la acesti 200 lei se va adauga si tva-ul de 38 lei) Ce trebuie sa retzi, tva-ul nu este al tau iar tu la trimestru vei plati sau incasa de la fisc diferentza dintre tva cumparat si tva vandut ( in ex de sus vinzi tva de 38 lei -19 lei ii cumperi =19 lei vei vira la fisc)

Poate te va ajuta exempul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva import ramolex ramolex O companie ucrainiana A vinde calculatoare unei firme din Germania B, care revinde aceste calculatoare unui client roman C. Bunurile sunt expediate direct de ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara maryabunea maryabunea Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: firmei A platitoare de TVA din RO i se intocmeste factura de marfa de firma B platitoare de TVA din Germania, ... (vezi toată discuția)
Import urmat de o livrare intacomunitata ellutza_me21 ellutza_me21 In conditiile in care S.C. \"X\" din Romania importa marfa din Ucraina pentru a o revinde in Bulgaria, marfa merge direct din Ucraina in Bulgaria, vamuirea are ... (vezi toată discuția)