avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate dona sau trece pe un alt nume un imobil cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate dona sau trece pe un alt nume un imobil cu datorii?

Buna ziua,am si eu o problema...Mama mea are o garsoniera in care acum sta sora ei si a acumulat foarte multe datorii,pt ca nu si-a platit darile la stat.Intrebarea mea este daca exista posibilitatea ca acea garsoniera sa fie trecuta pe numele surorii mamei mele,cu tot cu datorii?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:57, 9 Ianuarie 2011
Nu pana la achiatea debitului restant si a penalitatilor acumulate .
Multumesc tare mult pt raspuns.Deci in concluzie nu se poate face nimic,ma refer sa trecem datoriile pe numele celor care le-au facut?
Ca să treceți garsoniera pe numele mătușii vă trebuie certificat de atestare fiscală de la primărie și adeverință de la asociația de proprietari că sunt achitate taxele la zi. Niciuna dintre aceste instituții nu vă va elibera aceste acte dacă nu achitați sumele restante. Ar fi bine să găsiți totuși o modalitate și să achitați sumele restante, altfel pentru neplata datoriilor riscați să pierdeți dreptul de proprietate.

Există varianta unui contract de împrumut cu mătușa, dacă vrea să facă, pe X lei cât reprezintă datoriile dar... nu știu în ce măsură vă folosește contractul ăsta. Dacă nu are de unde să vi dea la scadență deschideți acțiune în instanță pentru recuperarea banilor.
Va multumesc tare mult!
mai bine faceti eforturi sa achitati acele datorii.

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil: acte necesare ContSters84764 ContSters84764 Am o garsoniera si doresc sa o vand.As vrea sa stiu de ce acte am nevoie la notar pentru incheierea tranzactiei,ma refer la absolut toate,inclusiv acte de la ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal cumparare apartament, 2 coproprietari 2 certificate ... Epuree Epuree Certificat fiscal cumparare apartament, 2 coproprietari 2 certificate Buna ziua, 1. Pentru a incheia contract de cumparare apartament de la 2 coproprietari ... (vezi toată discuția)
Bună seara, doresc dacă se poate un răspuns legat de următoarea ... ana68 ana68 Bună seara, Doresc dacă se poate un răspuns legat de următoarea situație. În anul 2013 se semnează un contract de întreținere, astfel se ... (vezi toată discuția)