avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat fiscal cumparare apartament, 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat fiscal cumparare apartament, 2 coproprietari 2 certificate ...

Certificat fiscal cumparare apartament, 2 coproprietari 2 certificate

Buna ziua,
1. Pentru a incheia contract de cumparare apartament de la 2 coproprietari trebuie 2 certificate fiscale sau se emite unul singur pe apartamentul / imobilul care se vinde si scrie in el numele ambilor proprietari?
2. Certificatul fiscal il scoate notarul sau proprietarii?

3. Adeverinta de la bloc ca nu au datorii la Asociatia de Proprietari se emite una singura in care sunt numitii ambii proprietarii sau se emit 2 adeverinte?
4. Este o adeverinta tip sau o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt datorii / datorii restante?

Multumesc comunitatii avocatnet.ro
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 22:43, 9 Iunie 2022
1. Teoretic ar trebui sa se emită 2 certificate distincte, pe numele fiecărui coproprietar, care sa cuprindă cota parte a titularului respectiv. Dar, sunt și situații în care se eliberează un singur certificat de atestare fiscala, pe numele amândurora. Este ok în ambele variante.
2. Proprietarul. Dar, sunt unele primarii, care nu eliberează certificat de atestare fiscala cetățenilor, decât cu adresa de la notar. Întrebați la Primarie care este practica zonei.
3. Se emite o singura adeverința pentru apartament.
4. Important este sa nu existe datorii. De modelul de adeverința se ocupa cei de la asociație. Dvs trebuie doar sa o solicitați. Restul sunt detalii.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
raluk0207, utilizator
Am inteles. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament il_so il_so Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?si de unde anume se obtin aceste acte? (vezi toată discuția)
Trecere apartament pe numele nepotului ma_ingr_ash ma_ingr_ash Salut, Bunicii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu. Mentionez ca sunt singur si la parinti si la bunici. Am auzit ca se poate face in mai multe ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar apartament murphy_04_09 murphy_04_09 Vreau sa cumpar un apartament. Vanzatorul nu mi-a zis ca este sediu de firma. Am fost la un notar public si acesta a obtinut extras de carte funciara pentru ... (vezi toată discuția)