avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie

vreau sa ma casatoresc cu prietena mea care este ccetatean ukraina, eu locuiesc in cypruu dar vreau sa facem casatoria in romania , dupa casatorie putem pleca impreuna in cypru fara sa aibe nevoie de viza?
Cel mai recent răspuns: silviuDSA , utilizator 18:40, 9 Ianuarie 2011
carmenmur a scris:

daca faci casatoria in romania si el primeste cetatenia romana , atunci poate merge fara viza.

Cetatenia romana se poate acorda, la cerere, persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain, daca indeplineste urmatoarele conditii:
a) s-a nascut si domiciliaza, la data cererii, pe teritoriul Romaniei sau, desi nu s-a nascut pe acest teritoriu, domiciliaza in conditiile Legii pe teritoriul statului roman de cel putin 8 ani sau, in cazul in care este casatorit si convietuieste cu un cetatean roman, de cel putin 5 ani de la data casatoriei;
.....
atunci de ce ambasada cyprului la bucuresti mi-a spus ca pot merge in cypru impreuna cu ea doar cu certificatul de casatorie , sepcific ca am drept de sadere si de munca in cypru , apartament si tot ce trebuie platesc taxele aferente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean tunisian nicole4370 nicole4370 as vrea sa stiu ce acte ii trebuiesc atat lui ca tunisian cat si mie ca romanca, avand in considerare ca va avea loc casatoria in Romania. in cat timp poate ... (vezi toată discuția)
Ajutor! - carte de identitate pentru cetățean pakistanez Cristinel2410 Cristinel2410 Buna am și eu o întrebare : eu sunt de origine romana iar soția mea de origine pakistaneza , traim in uk iar ea are visa și drept de ședere aici , ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana dorinadiaconu dorinadiaconu Buna seara! Sunt casatorita cu un cetatean roman de 6 ani si de aproape 4 ani ne-am mutat definitiv in Romania.In prezent pregatesc actele pentru a le depune ... (vezi toată discuția)