avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa de vinzare (nu am acte de proprietate)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa de vinzare (nu am acte de proprietate)

buna.am o casa mostenire de la parintii mei care sint decedati si eu vreau sa vind casa dar parintii mei cind or cunparat casa nu or facut acte de vinzare cunparare ci doar o hirtie de mina cu martori dar nici hirtia nu mai exista.vreau sa stiu ce acte trebuie sa fac sa pot vinde casa.propietarii de la cine o cumparat ei nu aveau nici ei acte.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:19, 8 Ianuarie 2011
buna ziua.
mergeti la un notar sau mai sigur la judecatorie(sau tribunal).obtineti printr-un proces simplu actele originale.un avocat stie exact procedura si nu va costa mult.se mai poate verifica la primarie daca au fost platite taxele cel putin 25 de ani si atunci deveniti automat proprietar-aici nu sunt sigur.
va recomand varianta cu procesul la tribunal.
succes.
daca nu aveti nici macar un act sub semnatura privata, atunci printr-un proces de uzucapiune unde sa dovediti prin martori ca ati avut casa in posesie 30 de ani :)
trebuie sa promovati actiune in instanta pt a deveni proprietar pe acea casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de vinzare ContSters185022 ContSters185022 buna.am o casa de vinzare la tara ramasa mostenire de la socrii mei dar ei cind o cumparat casa nu au facut acte de vinzare cunparare au facut ceva acte de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren catalina_ro catalina_ro Buna ziua Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o lamurire? In urma decesului parintilor am facut succesiunea si cartea funciara pe suprafata de 800 ... (vezi toată discuția)
Act de mana din 1974, valabilitate dobresenciucp dobresenciucp Daca in 1974 sa incheiat un act de mana vanzare-cumparare pe baza de martori si Cod Numeric Personal ; in ziua de astazi in istantele de judecata actul ... (vezi toată discuția)